8 ludo dobrih trikova uz koje će jeftinija odjeća izgledati 'skuplje' i prestižnije

Predlažemo vam nekoliko savjeta koji će omogućiti vašoj jeftinijoj odjeći da izgleda 'skuplje', profinjenije i prestižnije

 


1. Nosite samo odjeću svoje veličine
Suknja koju ste platili 50-ak kuna može izgledati jednako dobro kao i neki dizajnerski komad ako vam stoji kao salivena. Odnesite preveliku odjeću krojačici kako bi je prekrojila za vas. Ona također može popraviti nekvalitetne šavove (pogledajte sljedeći savjet).

2. Nosite samo one stvari koje izgledaju kao nove
Mala mrlja, konac, poderan šav znak su da odmah morate reagirati. Ako problemčić ne možete riješiti, vrijeme je da se pozdravite s tim komadom. Upamtite, ako nešto vidite vi, vidjet će i drugi.

3. Štedite na osnovnim, "baznim" komadima iz kategorije vječna klasika
Uopće nije potrebno kupiti crne cipele za 600 kuna. Jeftinija će varijanta također biti dobra. I sami ste puno puta vidjeli kako neki jeftiniji komad uopće ne mora izgledati jeftino.

4. Prednost dajte crnoj, a ne smeđoj boji!
Crna, maslinasta, tamnozelena i druge zemljane boje na jeftinijim tkaninama izgledaju otrcano i isprano. Obična bijela ili crna boja izgledat će kvalitetno i dobro.

5. Neka vaše donje rublje bude skriveno
Odnosno, neka se ne vide linije vašeg grudnjaka ili gaćica. To vaš izgled automatski čini jeftinijim. Pažljivo birajte donje rublje.

6. Nemojte previše prati odjeću
Ne kažemo vam da nosite prljavu odjeću, no neke komade ne morate prati poslije svakog nošenja. Od previše praška boje blijede, tkanina se dere, a vaš se omiljeni komad polako pretvara u krpu. Često je dovoljno samo proprati robu pomoću obične četkice.

7. Jednostavnost prije svega
Pleteni komadi, nakit, ušiveni dijelovi na odjeći trebali bi biti kvalitetni, što znači da ih je teško kupiti za male novce. Takvi jeftiniji komadi neće izgledati dobro, stoga birajte druge, jednostavne krojeve i modele te razmislite što bi ih moglo učiniti elegantnijima.

8. Zamijenite gumbe
Maknite jeftine plastične gumbe, a izaberite one metalne ili biserne. Ono što nosite odmah će izgledati drugačije. Da ne biste oštetiti odjeću, neka vam to naprave krojači - neće koštati puno, a oni će to napraviti kvalitetno.


(izvor: cromoda.com)

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna