ZAŠTO SU OVE BLIZANKE HIT INSTAGRAMA Recept je jednostavan: skini se, podijeli fotku, uhvati 100 tisuća fanova. A onda evo sponzora s lovom

Cosmopolitan otkriva da ljudi s više od sto tisuća fanova godišnje od sponzora za dvije objave tjedno mogu zaraditi 1,3 milijuna knNjih dvije su blizanke, zovu se Alina i Emilija i talentirane su plesačice iz Ukrajine s prebivalištem u Njemačkoj. I osim što spektakularno izgledaju, naglo osvajaju Instagram zbog onog što mogu s tijelima.


U kratko vrijeme skupile su 22 tisuće novih fanova, posebno nakon fotosessiona s njemačkim fotografom Carstenom Thunom, podijelivši fotografije javno na svojim profilima. To što su razgolićene ne odmaže im.
Popularnost

Ni prve ni zadnje, sestre Wellbrock samo su još jedne u nizu Instagram zvijezda koje, kad postanu planetarno popularne, od objava na toj društvenoj mreži mogu vrlo lagodno živjeti.

Prema podacima britanskog Independenta, tzv. influenceri među najplaćenijim su ljudima svijeta. Lifestyle vlogerica Zoella svakog mjeseca za svoje objave zaradi i do 425 tisuća kuna. Ima 11 milijuna sljedbenika na Instagramu. Slavni instagrameri poput nje za Independent su objasnili da mogu po jednoj objavi zaraditi oko 20 tisuća funti, odnosno 170 tisuća kuna. Tržište je toliko kompetitivno da su oni najveći, poput Justina Biebera ili Kendall Jenner, optuživani da su umjetno podizali broj svojih pratitelja, odnosno plaćali za lajkove i komentare. Oni putem svojih Facebook ili Instagram profila promoviraju brendove, komade nakita ili odjeće te druge proizvode.
Platna lista

Prema izračunu stranice jezebel.com, Jenny McCarthy, primjerice, zahvaljujući 1,1 milijunu fanova na Facebooku i 670 tisuća na Instagramu dobiva oko 3500 dolara za promotivnu objavu. Cosmopolitan je  pak objavio tablicu s cijenama za Instagram. Mali influenceri,  oni s manje od 20 tisuća fanova, zarađuju godišnje oko 150 tisuća kuna, a srednji, koji imaju između 20 i 100 tisuća fanova godišnje u prosjeku zarađuju oko 655 tisuća kuna.

Oni s više od sto tisuća fanova godišnje mogu zaraditi 1,3 milijuna kuna od sponzoriranih objava. Ne čudi stoga da Garrett Gee sa suprugom Jessicom i njihovo dvoje djece, iako su milijunaši, putuje potpuno besplatno svijetom i živi samo od Instagram objava.


(izvor: jutarnji.hr)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna