Brza dijeta: jedite jaja i u sedam dana skinite sedam kilograma

Morate hitno skinuti sedam kilograma i ući u onu prekrasnu haljinu? Imamo rješenje



Brze dijete bile su popularne 80-ih godina, ali i danas žene često posežu za njima kada su u stisci s vremenom. Naravno, one su stres za organizam i ne preporučuje se da ih često prakticirate, ali ništa se neće dogoditi (osim što ćete izgubiti kilograme) ako idućih tjedan dana budete jeli samo - jaja i to kuhana.

To je radiklanija inačica ove dijete, no ona će biti učinkovita ako jaja jedete u obliku kojem god želite - kuhana jaja, kajganu, poširana ili na oko te ako dodate  povrće i bezmasno bijelo meso. Ako vam je teško odreći se ugljikohidrata, nije problem pojesti šnitu tosta uz doručak.

Jaja nisu opasna za zdravlje jer kolesterol kojim obiluju je dobar kolesterol i ne opterećuje jetra. Nutritivno su jako bogata i po komadu sadrže oko 70 kalorija. Imaju visoki udio željeza, omega 3-masnih kiselina, folne kiseline i vitamina, među kojima prednjači vitamin D.

Na dan bi kroz tri obroka (doručak, ručak i večeru) trebalo jesti jaja uz koje možete kombinirati od povrća - luk, rajčicu i celer i od voća - citruse. Brza dijeta dozvoljava unos crne kave, čaja i limunade, a zabranjuje unos alkohola, mlijeka, maslaca, ulja i masti (naravno ako ćete pripremati jaja na oko ili kajganu, morat ćete dodati malo ulja).

Zbog smanjenog unosa ugljikohidrata, prva dva dana dijete možete osjetiti slabost, glavobolju i jaku potrebu za slatkim, no to će proći.

Ova brza dijeta temelji se na povećanom unosu proteina i smanjenom unosu ugljikohidrata (kao i većina drugih dijeta).

Brza dijeta - primjer dnvenog menija:

Doručak: 2 kuhana jaja, tost i grejp
Ručak: pileća prsa i povrće (salata ili grill)
Večera: svježi sir i mladi luk

Ako vam je teško bez međuobroka, za užinu grickajte orašaste plodove i nikako nemojte zaboraviti piti vodu. 



(izvor: www.zivotistil.rtl.hr)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna