Kako odabrati savršeno rumenilo?

Rumenilo je, kao i puder, temelj svakog kvalitetnog make upa. Rumenilo licu daje živost, a isto tako može dati svježinu ili zagasitost

 

Rumenilo može biti u raznim oblicima poput kreme, gela, praha ili sticka. Princip isprobavanja i eliminacije je najbolji način da saznate koja vrsta vam najbolje pristaje, a mi vam donosimo karakteristike svakog od njih.

Krema
Izvrsna za suhu kožu jer joj daju potrebnu vlažnost i boju. Korištenjem rumenila u kremi postići ćete mladenački sjaj, a ujedno nahraniti kožu i usporiti starenje.

Gel
Djeluje slično kao i krema čineći kožu glatkom i sjajnom. Za razliku od kreme, rumenilo u gelu ima više pigmenta koji daju suptilniji odraz na obrazima. Njegova lagana tekstura čini ga idealnim za normalnu i masnu kožu.

Prah

Za svjetliju, suptilniju boju, preporučamo rumenilo u prahu. Ova vrsta rumenila daje mat efekt, a ujedno može sadržavati i svjetlucave čestice koje licu daju glamurozan izgled.

Stick
Rumenila u sticku su izrazito pigmentirana. Brzo se suše, stoga ih odmah treba razmazati ako želite postići osjenčanost.

Promotrite ton kože općenito i ton kože na podlakticama. To će vam dati najbolji uvid u odabir savršene boje rumenila. Često biramo različite ružičaste, narančaste i koraljne boje samo zato što nam se sviđaju, a ne razmišljamo o tome koja nam zaista pristaje. Nakon što odaberete idealnu boju, vaša koža će izgledati putenije i ljepše.

Pokušajte kombinirati dvije različite boje rumenila; svjetliju za dan i tamniju za noć. Ako ne želite eksperimentirati, preko dana jednostavno nanesite manje rumenila. Za dramatičniji izgled, nanesite rumenilo u debljem sloju.


(izvor: centarzdravlja.hr)

Komentari:

No comment.

Odlazak

Top teme

Trach

Promo

Kolumna