5 grešaka koje radimo kada usisavamo

Usisavanje nije velika znanost, ali svi mi dok usisavamo radimo neke propuste zbog kojih nam dom nije maksimalno dobro usisan. Doznajte kojih to 5 velikih grešaka radimo te ih izbjegnite kako bi vaši podovi i namještaj bili besprijekorno usisani


Usisavanje je kućanski posao koji većina obavlja jednom ili dvaput tjedno

1. Čekamo da se vrećica usisavača potpuno napuni
Neki usisavači imaju indikator koji pokazuje koliko je vrećica puna, ali najbolje je da sami provjerite stanje i zamijenite vrećicu kada je tri četvrt puna. Na taj način usisavač će uvijek jako vuči. Koristite li usisavač bez vrećice, ne zaboravite očistiti dijelove na kojima se skuplja prljavština.

2. Usisavamo s prljavim filterom
Usisavanjem nećete učinkovito ukloniti alergene ako je filter pun prljavštine. Filter nije potrebno mijenjati često koliko i vrećicu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili pokidan, vrijeme je da ga zamijenite. Pročitajte i 5 najvećih grešaka koje radimo kod čišćenja prašine.

3. Ne koristimo priključke za usisavač
S gotovo svakim usisavačem dolaze i pomoćni priključci koji olakšavaju usisavanje namještaja, lampi, svjetiljki, letvica, teže dostupnih mjesta,... Nemojte da vam ti vrijedni pomagači samo stoje neiskorišteni i skupljaju prašinu već ih maksimalno iskoristite. Doznajte i 10 pravila čišćenja doma najvećeg majstora za čistoću.

4. Vraćamo žicu električnog kabela u usisavač bez da je usmjeravamo
Mnogi od nas nakon usisavanja samo stisnu gumb na usisavaču i puste da se električni kabel sam vrati na svoje mjesto. Međutim, to je pogrešno jer žica može zastati, zapetljati se i tako zapeti bez da je možete vratiti skroz u usisavač niti izvući van. Uvijek držite žicu u ruci i tako je usmjeravajte da se pravilno vrati na svoje mjesto.

5. Ne čistimo četke usisavača od nakupljenih dlaka
Četka na rolama koja se ne okreće, ni ne čisti. Što je još više zeznuto, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji su skupe na četkama mogu uništiti motor usisavača. Zato svaki put nakon usisavanja uklonite smeće koje je zapelo na četkama. Isprobajte i 3 prirodna sredstva protiv mrlja za čist i mirišljav tepih.
(izvor: zadovoljna.hr)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna