Iznenađujući znak koji potvrđuje da ste pametniji nego što mislite

Pametni ljudi su duhoviti i znatiželjni, otvoreni su prema novim idejama, lako se prilagođavaju novonastalim situacijama, a ne daju se lako smesti.

Opširnije...

Zasitna i zdrava: Salata za mršavljenje nakon koje nećete ostati gladni

Ako želite izgubiti nekoliko kilograma, pritom se zdravo hraniti i ne gladovati, isprobajte ovu sjajnu salatu pripremljenu s ukusnim namirnicama.

Opširnije...

Moćne trešnje: Napitak za borbu protiv viška kilograma i raznih upala

Trešnje po mišljenju mnogih imaju mjesto pri vrhu popisa najukusnijeg voća. Na konzumaciji trešanja bit će vam zahvalni okusni pupoljci, ali i organizam jer su one jedno od najmoćnijih i najzdravijih voćki.

Opširnije...

Dr. Arapović: Roditelji ne bi trebali odlučivati o cijepljenju djeteta

Problem pada procijepljenosti populacije nije ograničen na BiH i zemlje regije. Radi se o fenomenu svjetskih razmjera. Morbili se pojavljuju u skoro svim državama Europe, a u Federaciji BiH, u prva četiri mjeseca 2019. prijavljeno je 974 slučajeva morbila, za razliku od samo 40 slučajeva prijavljenih u prethodne dvije godine. Iako obvezni cjepni program u FBiH slijedi preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, trenutno smo suočeni s padom cijepnog obuhvata što dovodi do epidemija morbila, ali i drugih bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem. Pojava morbila evidentirana je u svim županijama Federacije BiH, u razgovoru za Bljesak.info upozorava prof. dr. sc. Jurica Arapović, predsjednik Stručnog savjetodavnoga tijela Federalnog ministarstva zdravstva za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Opširnije...

Nikad nije kasno prestati pušiti

Pušenje je vrlo štetna aktivnost jer dolazi do oslobađanja tisuća kemikalija u tijelo, a rezultat je ne samo oštećenje pluća nego i drugih organa. Bez obzira na količinu popušenih cigareta i na dužinu pušenja, nakon prestanka pušenja u tijelu uvijek mogu nastati pozitivni pomaci te stoga nikad nije kasno prestati pušiti.

Opširnije...

Paste za zube na bazi ugljena: Više štete nego koristi

Paste za zube na bazi uglja, za koje su u proteklom periodu tvrdili da izbjeljuju zube, predstavljaju samo marketinški trik koji zapravo može povećati rizik od karijesa i propadanja zuba, kaže pregled u listu British Dental Journal.

Opširnije...

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna