Nasljednik Stevea Jobsa najplaćeniji direktor u SAD-u

Izvršni direktor američke korporacije "Apple" Tim Cook bio je u 2011. najplaćenji rukovoditelj neke kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama jer su njegova primanja povećana dva posto u odnosu na prethodnu godinu, objavio je list "New York Times".

Cook je prošle godine primio ukupno 378 milijuna dolara, uključujući plaću, bonuse i druge nagrade (oko 1,8 milijuna dolara) i jednokratne isplate po dionicama (376,2 milijuna dolara), prenijela je agencija Bloomberg.
Na drugom mjestu po zaradi bio je osnivač i izvršni direktor "Oraclea" Larry Ellison, koji je primio 77,6 milijuna dolara, a na trećem čelnik kompanije "JC Penney" Ron Johnson sa 53,3 milijuna dolara.
Cook je došao u "Apple" u ožujku 1998., a za izvršnog direktora je postavljen poslije ostavke Stevea Jobsa u kolovozu 2011.
Prosječna ukupna primanja izvršnih direktora u SAD, koje imaju navjeću nacionalnu privredu na svijetu, povećana su prošle godine na 14,4 milijuna dolara, naveo je u ponedeljak "New York Times", pozivajući se na ispitivanje agencije "Equilar" iz američke savezne države Kalifornije koja se bavi primanjima rukovoditelja tvrtki koje su listirane na burzama. /Fena/

 

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna