Promocija knjige Glazbena baština zapadne Hercegovine

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak biti će organizirana promocija knjige pod naslovom Glazbena baština Zapadne Hercegovine autorica: Anita Miličević, Katarina Katura, Tonćika Kolobarić.

Zbog proglašenja vanrednog stanja elementarne nepogode promocija koja je trebala biti održana 16. veljače 2012. godine u Napretkovom klubu Lira (Muzička akademija) bit će realizirana u četvrtak 23. veljače 2012 s početkom u 18 sati. Knjigu će predstaviti: dr.sc Mirna Marić, prof. Dunja Bilinovac i prof. Ljubo Miličević.

Ideja o izdavanju knjige došla je spontano, s ciljem da glazbenu djelatnost i baštinu naroda koji je živio i živi na tlu Zapadne Hercegovine predstavi širem krugu čitatelja. U knjizi su predstavljeni narodni običaji, glazbala, kola i napjevi, kao i kulturno umjetnička društva zapadne Hercegovine. O Glazbenoj školi 'Široki Brijeg' i o onima koji su posijali sjeme umjetničke glazbe u hercegovačkom tlu nalazi se na kraju knjige. Ova knjiga je korisno štivo i poticaj svima koji žele znati nešto više o glazbenom i kulturnom životu Hercegovačkog kraja. /republikainfo.com/
 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna