Udruga 'Zavjet': Tko je kriv za kolaps u Mostaru?

Iz Udruge 'Zavjet', podružnica Hercegovina upućeno je priopćenje za javnst povodom elementarne nepogode u gradu Mostaru. Isto prenosimo u cijelosti:

 

"Tko je kriv? Cijeli tjedan slušamo najave o sibirskoj cikloni i polarnoj zimi. Cijeli tjedan gledamo na TV-u stanje u Bugarskoj, Rumunjskoj, Srbiji ... Onda se dogodi petak i kreće kolaps. Jedinu mudru od vladajućih taj dan čujemo „Djeca nemaju škole!“.
Da ne bi bilo  'generali poslije bitke', mi iz udruge „Zavjet“ smo se odgovornim u gradu nudili i tada.

Ne treba, oni su organizirani!? Ono što je osvanulo u subotu jutro ne treba komentirati, to je stvarno elementarna nepogoda najvišeg stupnja.

Gospodo vladajući, gospodo neodgovorni (ne možemo reći odgovorni jer to niste), ili bolje rečeno gospodo koja će te za ovo odgovarati, doveli ste ovaj grad na granicu preživljavanja. Zar je obrazloženje za ovakvo stanje „Sve je zatrpano, ovo je nezapamćeno!“
Gospodo odgovorni, nije i nema pravdanja, gdje vam je STOŽER CIVILNE ZAŠTITE, tko je u njemu, gdje su vam postrojbe civilne zaštite, koje je grad nekad imao?

Reći ćete: Grad se čisti.

Pa odmah da to nazovemo pravim imenom, grad čiste tri firme, ili bolje rečeno Zdenko Džidić, Haso Pekušić i Ilija Vrljić. Da, ne smijemo zaboraviti niti vrijedne ljude iz komunalnih firmi grada. Ali kada su komunalci u pitanju odmah da pitamo: Gdje je ona slina mehanizacija koju je grad dobio u donacijama?

Zar da vam kao civilnu zaštitu računamo vrijedne momke iz Hercegovačke službe spašavanja.
Ne gospodo, oni su se samoinicijativno organizirali. Znači samo njima, naprijed navedenim, moramo biti zahvalni  što ljudi ipak idu na nužnu dijalizu, što su rodilje stigle do porodilišta. Ali kome da zahvale zakovani radnici Aluminijskog kombinata, kome da zahvale bolesnici u bolnici što nisu dobili hranu???
Gospodo, vama, vama koji ste napravili stožer civilne zaštite u hotelu „Ero“, čestitamo to je jedini stožer na svijetu koji djeluje iz hotela.

Da rezimiramo, kao niti mnoge stvari u ovome gradu, tako niti civilna zaštita ne funkcionira, pardon ne postoji. Za odgovorne – neodgovorne ćemo imati vremena, ako ne prije onda na narednim izborima.
Poštovani sugrađani, ovo je apel vama, učinite ono što vam nalaže vaša građanska dužnost, dajte doprinos u čišćenju grada, kako oko kuća i zgrada, tako i oko svojih firmi da nam pekare ne prestanu opskrbljivati, da bolnice nisu u blokadi, da ne nestane električne energije, vode, i jednako nužne nafte!
Propusti u pripremi i organizaciji su takvi da bez vas naš grad ne može profunkcionirati, to ste dužni sebi jer posljedice mogu biti nesagledive.

Ovo nije vrijeme da sebi postavljamo pitanja, dragi sugrađani, kome plaćamo doprinose za putove, kome plaćamo TV pretplatu (jer JAVNIH HRVATSKIH MEDIJA NEMAMO), gdje su završili novci od komunalnih usluga, renti i ostalih doprinosa koje uredno plaćamo.

Nije vrijeme ni da se pitamo zašto stranački čelnici šute, vrijeme je da shvatimo – shvatite da nema stranačkih oporbi jer riječ je o jednim te istim ljudima koji su aplicirali kroz sve dosadašnje vlasti, i imaju knjižice svih stranaka (nacionalnih), tako da ne znaju da li je veća odgovornost za ovo stanje onih koji su danas na vlasti ili je ovo  posljedica – zasluga i njihova nerada", stoji u priopćenju koje potpisuje Franjo Cvitković, predsjednik Udruge. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna