Predsjednik HDZ BIH u Bugojnu

Županijski odbor HDZ BIH Središnja Bosna jučer je u velikoj dvorani župnog ureda Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu održao svoju VI redovitu sjednicu u čijem radu je sudjelovao predsjednik HDZ BIH Dragan Čović.

Sjednici su pored članova ŽO HDZ BIH ŽSB nazočili i predsjednici OO HDZ BIH iz Županije Središnja Bosna, ministri u Vladi ŽSB imenovani na prijedlog HDZ BIH te načelnici općina i predsjednici Općinskih vijeća iz Središnje Bosne. Donosimo priopćenje ŽO HDZ BiH SBŽ-a:

"Razmatrana je aktualna politička situacija u BIH i Federaciji Bosne i Hercegovine te Županiji Središnja Bosna. Predsjednica ŽO HDZ BIH  Lidija Bradara izvijestila je nazočne o tijeku uspostave i funkcioniranja izvršne i zakonodave vlasti u Županiji te aktivnostima iz djelokruga rada ŽO HDZ BIH kao i stanju i planiranim pripremama za lokalne izbore u općinskim organizacijama HDZ BIH.

Izrazivši zadovoljstvo za aktivan rad ŽO HDZ BIH ŽSB, predsjednik Čović upoznao je nazočne o aktivnostima formiranja Vijeća ministara BIH i nužnosti rekonstrukcije Federalna Vlade. Temeljna zadaća HDZ BIH je izmjena Ustava i izbornog zakona, kako bi se iznašla formula ustavne jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BIH prema kojoj formalno pravno nitko ne može preglasati Hrvate upravo iz razloga što Hrvati žele biti vezivno tkivo za Bosnu i Hercegovinu. Zato BIH na euroatlantskom putu treba imati racionalniju organizaciju i sinkroniziranu vlast koja može funkcionirati na svim razinama, kazao je Predsjednik HDZ BIH.

Predhodno je Predsjednik HDZ BiH prof. dr.  Dragan Čović s Predsjedništvom ŽO HDZ BIH održao radni sastanak s predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO H-B Županije Središnja Bosna i općine Bugojno kom prigodom su ga predstavnici braniteljske populacije upoznali s nelegalnim postupcima Federalnog ministra branitelja Zukana Heleza koji su usmjereni na izvođenje iz prava pripadnika HVIDR-a HVO H-B, a što je kulminiralo s ciljanim revizijama prema logorašima HVO H-B Bugojno i predsjedniku koordinacije udruga HVO H-B Bugojno gosp. Miroslavu Zeliću, a koji su u raznim logorima i logoru 'Stadion' u Bugojnu proveli punih 8 mjeseci.

Predsjednik HDZ BIH prof. dr. Dragan Čović je istaknuo da će HDZ BIH spriječiti svako brutalno kršenje zakona usmjereno prema braniteljima. Nitko ne može biti izvan zakona i potpuno ista pravila trebaju vrijediti za svakoga u Bosni i Hercegovini.

Poslije konferencije za tisak Predsjednik HDZ BIH prof.dr. Dragan Čović i izaslanstvo ŽO HDZ BIH ŽSB posjetilo je župni ured Sv. Ante kom prigodom je župnik fra Vinko Sičaja predsjednika Čovića i članove ŽO HDZ BIH Županije Središnja Bosna upoznao sa stanjem hrvatskog katoličkog puka u župi", stoji u priopćenju.

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna