Čović na Županijskom sudu u Sarajevu: Nisam zlouporabio položaj

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović danas je na županijskom sudu u Sarajevu negirao krivicu da je 2000. godine kao bivši ministar financija Federacije BiH zlouporabio položaj, donosi agencija SRNA.

Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a nakon izlaska iz zgrade Suda Čović i njegov odvjetnik nisu davali izjave novinarima. Čović je, prema navodima optužnice, kao ministar financija Federacije BiH u lipnju 2000. godine prekoračio službena ovlasti u namjeri da poduzeću "Lijanović" iz Širokog Brijega pribavi korist u vidu neplaćanja posebnih taksi na strojno iskošteno meso peradi. Na taj način, federalni proračun oštećen je za 1,8 milijuna KM.

Optužnica zbog koje će Čović odgovarati pred Vijećem Županijskog suda je isti predmet koji je protiv njega vođen na Sudu BiH koji se proglasio nenadležnim. U prvostupanjskom postupku Čović je proglašen krivim i osuđen na pet godina zatvora, a presuda je poništena u drugostupanjskom postupku.

Sud BiH se nakon toga proglasio nenadležnim za cijeli slučaj i predmet prepustio Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, koje je podiglo novu optužnicu. (Izvor: SRNA)

 

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna