Jašarevićev teroristički čin osuđuju islamisti iz Gornje Maoče

Stižu sve brojnije osude terorističkog napada Mevlida Jašarevića.

Sens servis, informativni multimedijski servis, objavio je snimku na kojoj Nusret Imamović, vođa muslimanske zajednice iz Gornje Maoče i diplomirani šerijatski pravnik, kategorički odbacuje bilo kakvu umiješanost u incident u Sarajevu, koji se dogodio u petak, i negirao šerijatsku ispravnost istog.

U svom obraćanju prisutnima na tribini u Rahiću, u subotu, 29. listopada, Nusret Imamović se osvrnuo na incident u Sarajevu, kada je Mevlid Jašarević u petak, 28. listopada, pucao na zgradu Veleposlanstvo SAD-a. Govoreći o ovom činu, Imamović je rekao:„Ovaj postupak je neispravan, mi ga ne podržavamo. Mi ne pozivamo ljude da se tako ponašaju, ne podučavamo ih da idu tim putem. Smatram da se za ovaj postupak ne može naći opravdanje pred nama ljudima, a ne može se naći ni opravdanje pred Allahom. Mi želimo ljude podučavati islamu, da ih pozivamo islamu.“

Teroristički napad na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu osudila je i redakcija magazina 'Saff'. "Teroristički napad na Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, opasno je upozorenje koje moramo krajnje ozbiljno shvatiti i biti spremni da se još jače odupremo zlu terorizma. Očigledno je da nakon događanja u Sarajevu, svi mi koji volimo svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i koji smo se za nju borili moramo ponovo, odlučno ustati u njenu obranu. Pucajući na zgradu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Mevlid Jašarević pucao je u suverenitet Bosne i Hercegovine. Svaki metak ispaljen iz njegove automatske puške izravan je pogodak u tijelo svakog Bošnjaka i svih patriota koji vole Bosnu i Hercegovinu. No, on je u isto vrijeme i izravan napad na našu vjeru islam, kojoj deklarativno pripada spomenuta osoba. Odgovorno tvrdimo da ne postoji niti jedan zakon u svijetu koji se svom snagom suprostavlja terorizmu i svakom obliku drumskog razbojništva i sijanja straha i smutnje na Zemlji, niti postoji zakon koji propisuje tako žestoku kaznu za takva zlodjela kao što je islamski šerijat", stoji, između ostalog, u redakcijskom priopćenju magazina Saff.

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna