Čović i LJubić u Matici hrvatskoj Mostar

Čelnici HDZ-a BiH i HDZ 1990 i HNS-a, predsjednik prof. dr. Dragan Čović i predsjednik Glavnoga vijeća HNS-a dr. Božo Ljubić posjetili su danas Maticu hrvatsku Mostar te izrazili punu potporu njenom radu.

Tom prigodom izražavajući izniman stupanj poštovanja i divljenja prema svemu onome što radi Matica hrvatska Mostar, izrazili su punu potporu djelovanju te krovne kulturne institucije hrvatskoga naroda.

Predsjednik MH Mostar Josip Muselimović naglasio je kako, unatoč svim okolnostima i opstrukcijama, Matica hrvatska Mostar još radi – organizira festival Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske, nakladnik je dva i pomaže u izlaženju još dva časopisa. Ponajviše zahvaljujući entuzijazmu. Na žalost, moramo konstatirati da ova manifestacija, praktično, sudeći prema odnosu i doprinosu, ne postoji za grad Mostar i našu županiju, jer već dulje vrijeme s tih strana nemamo nikakve potpore. Upitna je i daljnja potpora federalne Vlade, a većina naših gospodarskih subjekata također se ponaša nezainteresirano - kazao je Muselimović, naglašavajući kako se plaši – ako ne bude potpore i razumijevanja naših institucija i gospodarskih subjekata, da će biti upitno i održavanje idućeg Mostarskog proljeća.

U ime HNS-a danas odavde možemo poručiti da imate našu punu potporu realizaciji vaših ciljeva i ustrajavanju na tragu onoga što je primarno poslanje Matice hrvatske. Pomoći ćemo, u ovako složenom trenutku za hrvatski narod u BiH, koliko je to u našoj moći, da Matica opstane i ostane, također kao i Mostarsko proljeće kojim se moramo uistinu ponositi i pokazati svima njegovu pravu vrijednost – poručili su dr. Čović i dr. Ljubić.

 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna