HSP BiH u Grdačcu održao utemeljiteljski Zbor podružnice

HSP BiH održao je utemeljiteljski Zbor podružnice HSP BiH Gradačac na kojem je izabrano rukovodstvo podružnice na čelu s predsjednikom Šimom Ćaćićem, dopredsjednicima Zoranom Bikićem i Božom Božanovićem, dok je za tajnika izabrana Almira Mujčić.

Na Zboru je sudjelovalo izaslanstvo HSP-a BiH predvođeno predsjednikom, dr. Zvonkom Jurišićem, dopredsjednikom Glavnog stana HSP-a BiH te ujedno i dopredsjednikom  Parlamenta Federacije  BiH, Stankom Primorcem – Ćanom, i predsjednikom Županijskog vijeća HSP-a BiH Tuzlanske županije, Pejom Banovićem.

Na uvodu Zbora u svom govoru predsjednik Jurišić je istaknuo snažnu potporu, vodstvu podružnice HSP BiH Gradačac, u budućem radu te naglasio kako je došlo vrijeme za promjenu „izdajničke“ politike koja se vodila zadnjih godina prema Hrvatima i ostalim narodima  tuzlanskog kraja. HSP BiH je prepoznata kao konzervativna demokratska stranka pravih istinskih vrijednosti i načela, koja će kroz svoj budući rad dokazati kako politika ipak može biti čista i poštena, a to sve na dobrobit običnog čovjeka-građanina ove zemlje, naglasio je Jurišić.

Stanko Primorac Ćane, dopredsjednik Glavnog stana HSP-a BiH te ujedno dopredsjednik Parlamenta FBiH, je u svom govoru na Zboru predočio kratki osvrt o aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Formiranje Vijeća ministara BiH, provedba odluke suda u Strasbourgu u slučaju Sejdici-Finci, te rad  Vlade Federacije BiH, u kojoj kao čvrsti koalicijski partner sudjeluje i HSP BiH, bile su glavne teme o kojima je  pobliže upoznati brojni članovi na Zboru podružnice.
Sukladno Statutu stranke izabran je Nadzorni i Izvršni odbor podružnice HSP BiH Gradačac.

 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna