Skupština Elektroprivrede HZ HB raspodijelila dobit i imenovala novi Nadzorni odbor

Na današnjoj 12. sjednici Skupštine JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar jednoglasno je usvojeno izvješće o poslovanju za 2010. godinu, koje uključuje i financijsko Izvješće neovisnoga revizora, Nadzornoga odbora i Odbora za reviziju ovoga poduzeća. Sukladno obvezujućim smjernicama većinskoga vlasnika poduzeća predstavnicima državnoga kapitala u tijelima javnih poduzeća, Skupština je donijela Odluku o raspodjeli dobiti za 2010. godinu.

Tako će za raspodjelu dividendi dioničarima biti isplaćeno oko 40 % sredstava od ostvarene dobiti, odnosno 15.998.605,92 KM, budući da je u 2010. godini dobit Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar iznosila 40.746.514,79 KM. Utvrđena vrijednost dividende po jednoj dionici je 2,17 KM, a ista odluka predviđa i osiguranje sredstava za zakonske rezerve, kao i sredstva za dodjelu donacija u 2011. godini. Članovi Skupštine, i ovaj put pohvalili su izuzetno dobre poslovne rezultate poduzeća ostvarene u svim segmentima djelovanja, te podržali opredjeljenje i napore Uprave za nastavkom provedbe uspješne poslovne politike.

Na sjednici je donesena i Odluka o proširenju djelatnosti u unutarnjem prometu i usuglašavanju djelatnosti s Odlukom o klasifikaciji djelatnosti BiH, kao i odluka o izmjenama Statuta JP Elektroprivreda HZ HB dd Mostar. Zbog isteka mandata Skupština je razriješila dužnosti dosadašnje članove Nadzornoga odbora Elektroprivrede HZ HB i donijela je Odluku o izboru novih članova, a to su: Midhat Arpadžić, Ervin Vrdoljak, Marijan Bunoza, Živko Marić, Damir Leko, Marinko Ivanković i Ante Kolobarić, kao predstavnik malih dioničara. Izbor članova Odbora za reviziju Elektroprivrede HZ HB odgođen je za sljedeću sjednicu Skupštinu.

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna