SIP BiH: Poništava se izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je donijelo odluku koja je s radošću dočekana u dva HDZ-a, a kojoj su se obradovali i birači te dvije stranke.

Naime, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, SIP donijelo je Odluku kojom je utvrđeno da izbori za Dom naroda Parlamenta FBiH nisu provedeni u svih deset županija u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, te da nisu bili ispunjeni uvjeti za njegovo konstituiranje.

 

Također, SIP je donijelo Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Donesen je i zaključak kojim se nalaže županijskim zakonodavnim tijelima koja nisu provela izbore za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH da to odmah urade.

Ove odluke nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke. (republikainfo/fena)

 

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna