Bevanda i Ljubić čekaju odluku suda, u Mostaru primopredaja u 5 ministarstva

U potpredsjedničkom kabinetu, u zgradi Vlade Federacije BiH u Sarajevu i danas radi Vjekoslav Bevanda, za neke bivši, a za neke još uvijek aktualni potpredsjednik Vlade F BiH i federalni ministar financija.

 

Komentirajući vijest da su u njegov potpredsjednički kabinet u zgradi Vlade Federacije BiH jučer nasilno ušli nvoizabrani federalni ministar financija Ante Krajina i potpredsjednik Vlade iz reda hrvatskog naroda Jerko Ivanković Lijanović, Bevanda je za portal republikainfo kazao:"Ja i danas radim u svom kabinetu. Jučer su ta gospoda ušli u kabinet protiv upozorenja savjetnika, i kazali kako "dolaze kao gosti". To prevazilazi svaku granicu dobrog ukusa", komentirao je Bevanda posjetu neželjenih gostiju.

Također, odgovarajući na pitanje hoće li do petka napustiti prostorije kabineta ministra financija Bevanda je kazao: "Napustit ću svoj ured onda kada bude izabrana Vlada na legaln način". Jerko Ivanković Lijanović, jedna od "provalnika", sve je negirao. "Nije istina da smo nasilno ušli. Upravo sam razgovarao sa Vjekoslavom Bevandom i Damirom Ljubićem i izvijestio ih o odluci Vlade F BiH da do petka izvršimo primopredaju ureda, na što mi je Bevanda kazao kako je stav njegove stranke da se primopredaja ne vrši sve do odluke Ustavnog suda". Lijanović je potom, kako kaže, uputio Bevandu na predsjednika Vlade F BiH, Nermina Nikšića. Odluka Ustavnog suda dat će odgovor na pitanje jesu li novoizabrani ministri - ministri te jesu li dosadašnji ministri - bivši ministri.

Foto: Bivša ministrica Alić predaje dužnost novom ministru Mašiću

Istodobno, u Mostaru se danas održala primopredaj dužnosti u pet federalnih ministarstva. Dosadašnje ministrica prosvjete i znanosti FBiH Meliha Alić, predala je dužnost novoimenovanom ministru Damiru Mašiću, a u svojim foteljama od danas su i novi federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, novi ministar trgovine Milorad Bahilj te ministar energetike, rudarstva i industrij Erdal Trhulj. (republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna