Parlamentarac Helmer: Sačuvaj nas Bože od Hrvata!

Nakon što je održao govor u Europskom parlamentu, 16. veljače ove godine, britanski političar Roger Helmer postao je hit na YouTube-u. Helmer se tijekom dvominutnog obraćanja europskmparlamentarcima oštro obrušio na Hrvatsku i njena nastojanja da što prije postane članicom EU-a. "

"Proveo sam puno vremena u Hrvatskoj i pratio njihov razvoj i napredak. Hrvatska je zemlja koju karakterizira endemsko podmićivanje, korupcija, divlji kapitalizam i neobjašnjivo bogaćenje političara. Hrvatska nema osnovnu infrastrukturu slobodnog društva. Vladavina prava, pravo na imovinu i primenjivi ugovori pod velikim su znakom pitanja. Pravosudni sustav je preopterećen, pa su građani i tvrtke koje rade u Hrvatskoj spriječeni da na učinkovit način dođu do pravde. Hrvatski mediji su žrtve cenzure i zastrašivanja. Gospodine predsjedniče, ako ovu zemlju - Hrvatsku - vidimo kao odgovarajućeg kandidata za članstvo u EU, neka nam je svima Bog u pomoći", rekao je Helmer u jednom dahu.

Helmer je član Konzervativne partije, euroskeptik i član Europskog parlamenta, u koji je prvi put izabran 1999. "Stekao sam jasnu sliku o zemlji koja nema odgovarajuće tržište i u kojoj se vlada miješa u sudstvo, medije i poslovanje. To mi nazivamo burazerski kapitalizam. To, jednostavno, nije slobodno tržište", okomio se Helmer na Hrvatsku. (republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna