Radončić: HSP je ustaška stranka, a SDA se ne smije odupirati jer će ih se "štangama" izbaciti

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radoničić kaže da će ulaskom ovog saveza u vlast doći do promjene razvojne filozofije jer će nastojati da pridobije lidere SNSD-a Milorada Dodika i HDZ BiH Dragana Čovića da sudjeluju u izgradnji BiH.

Kako prenosi Agencija SRNA, on je za televiziju OBN rekao da će s Dodikom nastojati postići neku vrstu ekonomskog ugovora, podsjećajući da je i ranije kritizirao bošnjačke političare koji su, kako je rekao, zbog jeftinih političkih poena "bacali kamenice na Banja Luku".

"Dodika moramo pridobiti ekonomskim programom i zajedničkim inicijativama. Smatram da se s Republikom Srpskom trebamo natjecati u dobru", rekao je lider SBB-a. Radončić je rekao da je Platforma bila dobar politički projekt koji je bilo nemoguće realizirati, te dodao da su Hrvati u BiH danas majorizirani, što je problem na koji zvanični Berlin i Zagreb ne gledaju blagonaklono i koji se hitno mora ispraviti.

On je rekao i da su su Bošnjaci danas narod u očaju, koji je izgubio protekle 22 godine zbog činjenice da su reforme u potpunosti stale i da je BiH u vrhu liste zemalja po korupciji, a bošnjačka mafija jedina koja je opstala na Balkanu.

Lider SBB-a je rekao da neće biti političkog revanšizma i da će, kada preuzme dužnost ministra sigurnosti BiH, onemogućiti političko uplitanje u operativni rad policijskih agencija i boljim plaćama ohrabriti policiju da kvalitetno obavlja svoj posao.

Odgovarajući na pitanje da li u FBiH postoji neophodna politička većina za rekonstrukciju Vlade, Radončić je pojasnio da je SBB pristao da prihvati 60 posto pozicija koje su pripadale SDA, čime se otvara prostor da se sačuva što više koalicijskih partnera i omogućuje ujednačen politički odnos prema hrvatskom pitanju.

Radončić uopće ne sumnja u poteškoće oko preuzimanja vlasti i slanje SDA u oporbu ističući pri tome kako je narodu dozlogrdila vladavina te stranke te da bi ih "i štangama izbacili u slučaju njihovog odupiranja".

Za HSP BiH je kazao da je to ustaška stranka koja je nepravično došla u vlast. Istaknuo je kako će se odreći ministarske plaće u korist stradalih srebreničana i u humanitarne svrhe te da u vlast trebaju ulaziti menadžeri koji će voditi računa o narodu, a ne samo o sebi. Potkrijepio je to činjenicom kako se jedan broj smijenjenih SDA-ovih ministara neće imati gdje angažirati glede činjenice da se nikakvom stručnošću ranije, a ni na toj poziciji nisu dokazali. Posebice je u vezi s tim aludirao na aktualnog ministra sigurnosti ustvrdivši kako je najmanje radio na poslovima za koje je odgovoran. Odbio je navode nekih medija koji ga dovode u vezi s Keljmendijem ustvrdivši da ukoliko policija i tužiteljstvo imaju dokaze o njegovim mutnim radnjama da se on kao budući ministar sigurnosti neće miješati u njihov operativni rad. "Dapače, svi kriminalci trebaju završiti tamo gdje im je mjesto", ustvrdio je Radončić.

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna