Vidić posjetio pripadnike romske zajednice u Stanojevićima

  Izaslanstvo Gradske uprave Čapljina predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem u četvrtak je održalo radni posjet romskim obiteljima naseljenim u mjestu Stanojevići.Gradonačelnik Vidić već tradicionalno njeguje otvoren i konstruktivan dijalog sa žiteljima ovog grada, a osobito kada je riječ o potrebama socijalno ugroženih pa su tako i prilikom današnjeg posjeta pripadnici romske zajednice imali priliku gradonačelnika osobno upoznati s uvjetima i potrebama svoje zajednice, priopćeno je iz Grada Čapljine.

U priopćenju se navodi kako se Grad Čapljina ističe kao jedini grad na području Hercegovine koji aktivno i kontinuirano provodi politiku društveno-ekonomske i socijalne inkluzije Roma, poduzimajući tako konkretne mjere u cilju ostvarivanja kvalitetne razine življenja i postizanja pozitivnog ozračja s romskom populacijom naseljenom na području grada Čapljine.

Posebno ističu izoštren sluh lokalne vlasti kada je u pitanju realizacija projekta "Akcija Roma" kojom je provedena mjera stambenog zbrinjavanja pet romskih obitelji u naseljenom mjestu Stanojevići.

Lokalna vlast unutar ovog projekta ustupila je zemljišne parcele na kojima se danas nalaze novoizgrađene kuće s pripadajućim obradivim zemljišnim površinama kao i pripadajućom komunalnom infrastrukturom te priključkom na elektro-mrežu.

S ciljem pružanja podrške romskoj zajednici gradonačelnik Vidić osigurao je nasipanje pet kamiona zemlje te osigurao poljoprivredne strojeve s ciljem jednostavnije i efikasnije obrade zemlje.

U suradnji s gradom Čapljina, projekt je provodio Hilfswerk Austria International i udruženje ASB i Kali Sara - Crna Sara, stoji u priopćenju.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Lideri

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna