KOJA POZA...Bivši zastupnik HDZ-a Damir Škaro uhićen na granici zbog optužbi za silovanje i prijetnje

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu, a sada prvi čovjek Autokluba Siget Damir Škaro (HDZ)  uhićen je u srijedu ujutro slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget, gdje je on predsjednik, doznaje se od odvjetnice žene koja tereti Škaru.Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

„Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti”, rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Mediji su objavili da je Škaro, koji je navodno uhićen na ulasku u Hrvatsku iz BiH, za svog branitelja angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika koji je Hini kazao da ne može ništa reći i da nema punomoć.

Morana Ribar, odvjetnica zaposlenice koja je Škaru prijavila za silovanje, za Dnevnik.hr je kazala kako čekaju poziv od nadležnih institucija na davanje iskaza te vjeruje da će sustav odraditi posao.

Na pitanje je li žrtvi laknulo nakon što je Škaro (HDZ) uhićen, odvjetnica je odgovorila da nije baš sigurna da joj je laknulo jer je ”on jako moćan čovjek”.

“Ipak, strah je manji jer su manje šanse da se usudi nešto napraviti”, rekla je Rabar koja se nada da će Škaro biti pritvoren. Njezina je klijentica, doznajemo, sada na bolovanju.

Škarin odvjetnik Krešimir Krsnik za Dnevnik.hr kratko je potvrdio kako je preuzeo obranu te kazao kako ne smije ništa otkrivati budući da se radi o tajnom postupku.

Kad je riječ o daljnjoj proceduri, kad Škaro (HDZ) bude predan pritvorsko

Silovana žena za hrvatske medije je kazala kako napad nije odmah prijavila jer ga se boji. “Bojim se za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram”, ispričala je.

Također, čula je i kako nije jedina kojoj se to dogodilo. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe ‘Provjerenog’, nerijetko iz Škarinog ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti.

Naglasila je kako je znao sve što se događa već nekoliko sati nakon što je dala iskaz policiji. Dobila je poruku od Škare, u kojoj ju pita kako su joj djeca.

Napad za koji zaposlenica optužuje Škaru dogodio se 10. kolovoza. Policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Ni dva tjedna kasnije nisu mu ušli u trag. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Bio je u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju. Nudio joj je, kaže, 80 tisuća eura, ali nije pristala.(Izvor: Agencije)Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna