A AUTOCESTU RIJEKA-ZAGREB SLETIO AVION Mala Cessna prizemljila na kolnik između Vrbovskog i Ravne Gore, nema ozlijeđenih

Na autocesti Zagreb-Rijeka između Vrbovskog i Ravne Gore avion tipa Cessna 150 M u subotu oko 10 sati sletio je na kolnik.



Iz Hrvatskog autokluba o tom su incidentu koji je prošao bez ozlijeđenih, izvijestili kao o 'prometnoj nesreći' između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora na autocesti A6 u smjeru Rijeke, zbog čega se vozi jednim prometnim trakom.

Vatrogasci DVD-a Vrbovsko potvrdili su za Jutarnji da su intervenirali na mjestu događaja, u blizini odmorišta Tifon, ali napominju da su daljnje postupanje preuzeli vatrogasci Autoceste Zagreb-Rijeka.

Zasad nema službenih informacija o okolnostima zbog kojih je avion, koji ima manja oštećenja na 'nosu', morao sletjeti.

- Do prisilnog slijetanja došlo je najvjerojatnije zbog tehničkih problema na avionu, nitko nije stradao, te je u tijeku uklanjanje aviona s prometnice, potvrdili su Hini iz HAC-a.

Kako se doznaje, u avionu je bilo dvoje ljudi.

Riječ je o instruktoru letenja Teodor G. i njegovoj učenici koja se upravo pripremala za skorašnji ispit, a poletjeli su iz Zagreba.

Reporter Jutarnjeg s mjesta događaja javlja kako je zrakoplov i dalje na autocesti, te je u tijeku očevid kojem je prisutan i instruktor leta.

Doznajemo i kako je Cessni najvjerojatnije otkazao motor, a do tehničkog kvara došlo je u 55. minuti leta.


(izvor: jutarnji.hr)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna