Šarović o mjestu predsjedavajućeg Vijeća ministara: Zašto ne?

"Suština je da SDS neće stajati po strani i gledati što to drugi rade. Jesam li spreman biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH? Ukoliko postoji adekvatna parlamentarna većina - da. Ja ili neko drugi. Ali, prije toga treba stvoriti parlamentarnu većinu", rekao je Šarović.Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, nakon sjednice Vijeća ministara BiH izjavio je "kako je očito da je na sceni politički neuspjeh da se za osam mjeseci, od izbora, formira Vijeće ministara BiH".

"Moguće je kako Vijeća ministara nećemo imati još neko duže vrijeme, odnosno, sve je moguće. Moj je osjećaj da će taj nespjeh potrajati jer postojeće političke opcije ne mogu uspostaviti tu kemiju, odnosno, konstituirati Vijeće ministara. U tom slučaju će se tražiti druga rješenja", kazao je Šarović.

Poručio je kako ova stranka "neće stajati po strani i gledati što tko radi".

"Razgovarat će se o drugim političkim opcijama i vidjet ćemo do čega će doći. Suština je da SDS neće stajati po strani i gledati što to drugi rade. Jesam li spreman biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH? Ukoliko postoji adekvatna parlamentarna većina - da. Ja ili neko drugi. Ali, prije toga treba stvoriti parlamentarnu većinu", rekao je on.


(izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna