HNL istupio iz HNS-a zbog koaliranja HDZ-a sa SDP-om i Lijanovićima ali i Aluminija

Hrvatski narodni sabor od danas ima jednu političku stranku-članicu manje - iz ove udruge koja okuplja većinu stranaka hrvatskog političkog korpusa u BiH, istupila je Hrvatska neovisna lista koju predvodi dr. Josip Perić, inače bivši zamjenik predsjednika HSP-a BiH u vrijeme dr. Zvonke Jurišića. Ova odluka, kako ističu iz HNL-a, donijeta je jučer (subota, 13.travnja) jednoglasno."Već duže vrijeme se unutar HNL-a razmatrao ovaj prijedlog Predsjedništva, a jedan od razloga je nepoštivanje odluka HNS-a koje su bile mrtvo slovo na papiru, dok se na terenu s posebnim naglaskom na HBŽ, kontiunirano i uz blagoslov predsjednika HNS-a, te odluke grubo krše. Uspostavljaju se ponovno koalicije sa Lijanovićima i SDP-om, a ne sa članicama HNS-a. Za nas je to razumljivo jer je mentalni sklop HDZ-a, Lijanovića i SDP-a daleko bliži nego HNL-u, tj. ljudima koji misle svojom glavom i žive od svog rada. Kao dodatan razlog je ponovna idilična 'ljubavna veza' između HDZ-a BiH i 'Sanaderovog HDZ-a' koji prije izbora izgledaju kao ljuti protivnici, a nakon izbora ponovnom kupnjom predsjednika 'Sanaderovog HDZ-a' (Ljubić, Raguž, Cvitanović) izgledaju kao idilični ljubavnici. Činjenica je da je 'Devedesetka ('Sanaderov HDZ), već treći put bio u predizbornoj koaliciji s oporbenim strankama hrvatskog predznaka i da je po treći put tu koaliciju izdao i vratio se pod skute HDZ BiH", pojašnjavaju iz HNL-a razloge istupanja iz članstva HNS.

Navode da su događanja oko Aluminija "vrhunac sante leda i dokaza kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim poduzećima rade, te dokaz nebrige o vlastitom narodu i djelatnicima tog poduzeća".

"Apsolutno smo na strani djelatnika Aluminija, a samim time protiv politike Dragana Čovića, te tražimo od institucija pravne države da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonito, o čemu bruji cijela država, a jedino institucije države o tomu nemaju pojma ili jednostavno šute. Ovo su samo neki od brojnih razloga koji su navdeni tijekom sastanka proširenog Predsjedništva jer je HNS u službi samo jedne stranke i, što je još gore, u službi jednog čovjeka. Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa je paravan za prijevare na izborima. Najbolji dokaz predstave za narod u igrokazu HNS je izborni zakon u BiH kjoim bi se osigurala ravnopravnost Hrvata sa druga dva naroda, a zaboravlja se činjenica da se prvo unutar HNS-a mora osigurati ravnopravnost unutar hrvatskog korpusa, jer je činjenica da hrvatski narod nema jednako pravo na zapošljavanje, školovanje, liječenje kao i sva druga ljudska prava ako ne pripadaju vladajućoj sekti ili njihovim satelitima. Pozivamo sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalne dosjee da napuste ovakav Sabor i izbore se za Hrvatski narodni sabor koji će, kako mu i samo ime kaže, biti u službi hrvatskog naroda", stoji u priopćenju HNL-a kojeg potpisuje Josip Perić.

Inače, HNL kao stranka ima najviše utjecaja u Livnu te je pitanje kako će se ovo istupanje odraziti na politička zbivanja u toj županiji.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna