Zelenika: 'Devedesetka više ne postoji'

 Na pitanje kako to da njezina stranka HDZ 1990 nije izašla sa stavom o posljednjim događanjima u Aluminiju, Zelenika je kazala da je upitno postoji li stranka uopće te je istaknula kako adekvatne opozicije u hrvatskom korpusu nema oporbe."Pitam se ima li stranke. Možda je ružno što tako kažem, ali neke stvari su tako evidentne. Na primjer, odluka Predsjedništva HDZ 1990 je da sam ja kandidat za Dom naroda. Bez ikakvog održavanja sjednice, ni telefonske, odjednom je kandidat Ilija Cvitanović (predsjednik HDZ 1990). O svemu tome odlučuje HDZ BiH", rekla je to za Klix.ba Dijana Zelenika, članica HDZ 1990 komentirajući šutnju i oporbe na posljednja događanja u Aluminiju.

Na pitanje kako da njena stranka HDZ 1990 nije izašla sa stavom o posljednjim događanjima u Aluminiju, Zelenika je kazala da je upitno postoji li stranka uopće te je istaknula kako adekvatne opozicije u hrvatskom korpusu nema, jer da ima ona bi se oglasila u ovoj situaciji.

"Čoviću je trebalo da nema oporbe, da sve što radi ide pod kapu HNS-a i nekakve krovne institucije i nacionalnog interesa. Moj nacionalni interes nije gašenje jednog takvog giganta koji je bio nacionalni interes, moj nacionalni interes nije da su Hrvati gladni i bez posla, moj interes nije da je itko gladan u BiH", zaključila je Diana Zelenika, bivša zastupnica u Parlamentu BiH te poručila svim građanima u BiH da se sami zapitaju što su uradili ili nisu čime su izravno doprinijeli ovakvoj situaciji.

Komentirajući prosvjede radnika koji lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića smatraju za jednog od glavnih krivaca za propast nekadašnjeg giganta, istaknula je kako se o problemima u Aluminiju puno ranije trebalo voditi računa.

"Ja sam svoj glas digla prije 12 godina. Imam dojam da sam išla ispred svog vremena, ali da pojedini donekle sada počinju shvaćati gdje je osnovni problem. Kada mi dokažu pojedini da im se poklapa imovinska kartica s poreznom, ne samo Dragana Čovića već i ostalih, onda ću im skinuti kapu. Ali imovinska kartica ne da je na ocu, puncu, sinu, kćeri, već da je na njima", govori bivša kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH.

Ona zaključuje da se ponovo pojavljuju nastojanja da se cijela situacija svede pod kapu, kako ističe, tobožnjeg razdvajanja Hrvata i vraćanje na nacionalnu osnovu.

"Glad nema naciju. Ovo što pokušava Božo Ljubić s komentarima kao da je sve novi udar Federacije je smijurija u najmanju ruku", mišljenja je. Upitana kako komentira napade na Dragana Čovića, točnije gađanje njegovog automobila bocama i drugim predmetima te skandiranje "Dragane, lopove", Zelenika kaže da su ljudi u totalnoj depresiji i apatiji.

"Stručnjaci i psihijatri smatraju da trebaju tri generacije da se izliječi jedno ovakvo stanje u BiH. Ovaj događaj mi se čini kao nekakva kapsula koja neće tražiti tri generacije da se nešto promjeni. Ja sam za to da se čuje glas naroda. Ako je ovo glas naroda, sretna sam zbog toga. Nisam za fizičke napade, protiv toga sam. Tko je ukrao marku, neka ide u zatvor. Bojim se da bi pojedinci išli u doživotni zatvor. Nije kazna nekakva boca. Nikoga ne treba tući", rekla je Zelenika za Klix.ba.


/Republikainof.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna