Tragedija u Đakovu: Duševni bolesnik ubio socijalnu radnicu, drugi djelatnik teško ranjen

U Đakovu je došlo do pucnjave u Centru za socijalnu skrb, pri čemu je jedna socijalna radnica ubijena, a drugi je djelatnik, pravnik, teško ozlijeđen. U pucnjavi u Đakovu ubijena je djelatnica (51) Centra za socijalnu skrb, dok je drugi djelatnik (35) teško ozlijeđen i prevezen u osječku bolnicu.Iz uprave KBC-a javljaju kako se liječnici bore za njegov život.

Napadač koji je navodno korisnik centra dao se u bijeg biciklom te policija traga za njim. Navodno je pobjegao prema jezeru Bajer nedaleko kojeg se nalazi polja kukuruza.

Policija je potvrdila kako im je identitet napadača poznat, a navodno je riječ o duševnom bolesniku.

Ministrica socijalne skrbi Nada Murganić stigla je u Đakovo. Rekla je da ubijena socijalna radnica bila gotovo svakodnevno u kontaktu s počiniteljem. ''Možda je bila i jedina koja je s njim provodila dane i razgovarala i pomagala mu savjetima. Prestrašno je da je poginula od ruke čovjeka kojemu je najviše pomagala'', kazala je ministrica.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić izrazio je sućut obitelji preminule djelatnice centra. 

"Izražavam sućut obitelji preminule Blaženke koju sam osobno poznavao, baš kao i Ivana. Nadam se da će sve biti u redu s njim. Grad Đakovo je na raspolaganju svim institucijama", kazao je Mandarić.

Građani Đakova su u šoku, sve javne ustanove u gradu su zatvorene.

"Ovo je strašno. Strahota, ne znam zašto zaštitari ne pretraže osobe koje ulaze u Centar", kazao je jedan stanovnik Đakova.

Hrvatska komora socijalnih radnika uputila je izraze sućuti obitelji ubijene socijalne radnice.

"U mislima smo i s ranjenim djelatnikom Centra za socijalnu skrb koji se bori za život. U ime svih naših članova, socijalnih radnika diljem Hrvatske, izražavamo potporu i sućut svim našim kolegama i djelatnicima Centra za socijalnu skrb Đakovo.Zbog strašne tragedije koja se dogodila u Centru za socijalnu skrb Đakovo, molimo nadležne institucije da proglase dan žalosti/sućuti", poručuju iz komore. 

 

 

(Izvor: Dnevnik.hr)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna