Tegeltija sad kaže da će sve redom tužiti za klevetu

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija izjavio je danas novinarima, u stanci sjednice tog vijeća, da će pokrenuti “pravnu akciju” protiv svih medijskih kuća i novinara pojedinačno koji su tvrdili da je on počinio neke kaznene radnje.- Bit će analizirane izjave svih novinara koji su utvrdili da sam ja umiješan u koruptivne radnje - kazao je Tegeltija.

Kazao je da će tužiti i političare i sve koji su iznosili neistine. To uključuje i Farisa Vehabovića iz Europskog suda za ljudska prava, javlja BIRN BiH.

On je najavio da će podnijeti i disciplinske prijave protiv nositelja pravosudnih funkcija koji su tvrdili da je on trebao biti osumnjičen u okviru istrage.

Tegeltija je kazao da ovime ne guši slobodu medija i da podržava istraživački rad novinara, ali da se kao građanin ima pravo da se zaštiti od kleveta.

- Molim vas da ovo ne razumijete kao atak na novinarske slobode - kazao je Tegeltija.

On se pozvao na priopćenje Tužiteljstva BiH o pokretanju istrage protiv dvoje osumnjičenih, navodeći da se ispostavilo da su bili “točni navodi njegovog demanta”.

Njegove tužbe, kako je dodao, nemaju veze s najavom iz Tužiteljstva da će ispitati odgovornost onih koji plasiraju netočne informacije koje podrivaju povjerenje u rad pravosuđa.

(Izvor: Fena)
 

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna