Novi šef EU izaslanstva u BiH: Odlazi bezlični Wigemark, dolazi Austrijanac Sattler

Vijeće Europske unije uskoro bi i formalno trebalo obznaniti kako će Johann Sattler naslijedi Larsa-Gunnara Wigemarka na poziciji specijalnog predstavnika EU u BiH. Austrijski diplomat biti će novi šef Izaslanstva EU u BiH.Austrijski diplomat Johann Sattler bit će novi specijalni predstavnik Europske unije u BiH, neslužbeno je potvrđeno za Novinsku agenciju Patria iz Delegacije EU.

Vijeće Europske unije uskoro bi i formalno trebalo obznaniti kako će Sattler naslijedi Larsa-Gunnara Wigemarka na poziciji specijalnog predstavnika EU u BiH. Johann Sattler studirao je političke nauke i slavistiku na sveučilištima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi.

2008. godine doktorirao je na Sveučiluštu u Beču. U diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine. Od 2008. do 2013. Sattler je bio direktor izdavač za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi. Radio je i kao zamjenik voditelja Ureda glavnog sekretara pri Ministarstvu vanjskih poslova, savjetnik za politička pitanja u Austrijskom veleposlanstvu u Washingtonu i član kabineta posebnog predstavnika EU za jugoistočnu Europu (Pakt o stabilnosti) u Bruxellesu.

Prije toga je tri godine bio na čelu Odjela za zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču. Johann Sattler trenutno obnaša funkciju austrijskog veleposlanika u Albaniji.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna