Bosnalijek u svoje redove doveo američkog generala, žele snažniji prodor na Zapad

Bivši general vojske Sjedinjenih Američkih Država David Grange, poslovni konzultant tvrtki u farmaceutskoj industriji, pridružio se Bosnalijeku na položaju savjetnika Uprave, gdje će raditi na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji.Farmaceutska tvrka Bosnalijek odlučila je postaviti umirovljenog američkog generala Davida Grangea za savjetnika Uprave.

U okviru planova za međunarodnu ekspanziju poslovanja, direktor tvrtke Nedim Uzunović izabrao je generala za savjetnika zbog njegovog iskustva u radu s međunarodnim tvrtkama, kao i velikog znanja, mreže kontakata i poslovnih sposobnosti, koje će pomoći u daljem poslovnom razvoju Bosnalijeka i širenju poslovanja na nova tržišta.

Bosnalijek je međunarodna tvrtka koja uspješno posluje na tri kontinenta, i koja je u regiji prepoznata kao lider u farmaceutskoj industriji.

Ovo je vrlo značajan korak za Bosnalijek i pojačanje koje će doprinijeti još boljem pozicioniranju njenih proizvoda i usluga na novim tržištima, a poseban fokus je na poslovima out-licensinga koje se planira ponuditi na američkom tržištu kao i proširenje izvoza u zemlje Bliskog istoka i Afrike.

- Kao vodeća farmaceutska tvrtka iz Bosne i Hercegovine, Bosnalijek se širi na nova tržišta. Posebno smo fokusirani i zainteresirani za prilike koje nam se otvaraju na američkom tržištu na kojemu bismo velikim američkim farmaceutskim tvrtkama ponudili usluge out-licensinga i ugovorne proizvodnje, a planiramo i širenje na nova tržišta na Bliskom istoku i Africi, kroz izvoz širokog portfolija naših lijekova koji se proizvode u BiH - kazao je Uzunović.

Dodao je da će upravo zato, general Grange, u ulozi savjetnika Bosnalijeka, donijeti tvrtci novu perspektivu, iskustvo, znanje i kontakte, koji će im pomoći da rastu i da se dalje širime u pravcu izgradnje Bosnalijeka u veliku međunarodnu tvrtku.

- Zahvalan sam generalu što je prihvatio poziv da nam se pridruži, čime sam realizirao ideju koju imam već duže vrijeme, da naš tim ojačam stručnjakom svjetskog ranga poput generala Grangea, koji će pomoći tvrtci na putu daljeg razvoja i osvajanja novih tržišta - naglasio je Uzunović.

Umirovljeni general David Grange poznat je, ne samo po svojoj vojnoj karijeri, već i po značajnom iskustvu u farmaceutskoj industriji, kao i u sektoru kliničkih istraživanja.

U svojoj bogatoj karijeri, bio je na dužnostima izvršnog direktora tvrtki Pharmaceutical Product Development Inc i Pharm-Olam International, Ltd, a od veljače 2018. godine direktor je Tonix Pharmaceuticals Holding Corp. General je također član odbora mnogih neprofitnih organizacija.

Prilikom preuzimanja nove uloge savjetnika u Bosnalijeku, Grange je kazao da ga je impresionirala izuzetnost ove tvrtke, kao i njihov kvalitet rada i poslovni planovi za međunarodnu ekspanziju, na kojima će raditi s direktorom Uzunovićem s ciljem pozicioniranja Bosnalijeka kao partnera od povjerenja vodećim međunarodnim farmaceutskim kompanijama u oblasti out-licensinga i ugovorne proizvodnje te u oblasti izvoza.

- Svoje dosadašnje iskustvo, znanje i mrežu kontakata iskoristit ću da pomognem Bosnalijeku da dalje razvija svoje poslovanje i širi se na nova tržišta - najavio je Grange.

U posljednjih deset godina, izvoz Bosnalijeka uvećao se tri puta, s prosječnim godišnjim rastom od 13 posto. 

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna