Večernjakov pečat Vatrenima iz BiH

U Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru je u srijedu večer održano 18. izdanje Večernjakovog pečata kojim se odalo priznanje najznačajnijim osobama u Bosni i Hercegovini. Prestižno priznanje za Osobe godine osvojili su Vatreni iz BiH i hrvatski izbornik Zlatko Dalić zbog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji."Ovo je poseban trenutak za mene, za sve nas koji nas čini sretnim i posebnim, ali opet nas obvezuje da svoj narod učinimo još ponosnijim i još sretnijim. Zahvaljujem se svima koji ste bili velika podrška na Svjetskom prvenstvu, zahvaljujem se na ovom pečatu koji je naše srebro učinio još vrednijim, koji je naše srebro pozlatio", rekao je Dalić nakon što mu je Mate Bulić uručio ovo priznanje.

Mate Bulić proglasio je osobe godine. Tu titulu dobili su Vatreni iz Bosne i Hercegovine i izbornik Zlatko Dalić. Nagradu su tako dobili Zlatko Dalić iz Livna, Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Mateo Kovačić iz Kotor Varoši, Tin Jedvaj iz Mostara, Vedran Ćorluka iz Dervente, Ivan Rakitić i Žepča, Mario Mandžukić iz Posavine i Luka Modrić iz Mostara.

Na svečanosti Večernjakovog pečata, glavnom uredniku Večernjeg lista Draženu Klariću uručena je posebna čestitka povodom 60. rođendana Večernjeg lista s više od tisuću potpisa.

Nadalje, dobitnik Večernjakovog pečata za doprinos kulturi i umjetnosti je Zdravko Čolić, dok je kategoriji Lobist za BiH Večernjakov pečat dobio je Peter Duffy, šef misije USAID-a u BiH.

U kategoriji Naše gore list Večernjakov pečat dobio je poduzetnik Ivica Nuić, a u kategoriji za sportaša godine Večernjakov pečat dobio je košarkaš Mirza Teletović. Večernjakov pečat za posebne sportske uspjehe dobio je Duško Bajević, a ovo priznanje posthumno je dodijeljeno glumcu Ivi Gregureviću. Priznanje za životno djelo dobio je pjevač Mate Bulić, koji slavi 40 godina karijere. U kategoriji Javna uprava Večernjakov pečat osvojila je Irena Hadžiabdić, a u kategoriji Znanost Večernjakov pečat osvojili su Zoran Tomić, Rifat Škrijelj i Radoslav Gajanin. U kategoriji Lokalni lider Večernjakov pečat dobili su gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, a Pečat U kategoriji Gospodarstvenik godine dobila je Mladenka Grgić, direktorica Euroherc osiguranja.

U kategoriji za međureligijski dijalog Večernjakov pečat dobile su sestra Blanka Jeličić i Šejla Mujić-Kevrić. Ponos BiH u kategoriji Uspjeh godine dobili su Dane Vasić i Daut Tihić, a priznanje Ponos BiH u kategoriji Pothvat godine, pripalo je Adisi Tufo, dok je priznanje Ponos BiH u kategoriji Humanost pripalo Senaidu Išeriću.  

PredsjednicaRepublike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je Adnanu Meviću, šest milijarditom stanovniku zemlje uručila presliku Opće povelju UN-a o ljudskim pravima.

"Dobrota, plemenitost i humanost temelj su svakog uspjeha i napretka. Večeras ističemo ljude koji nas upućuju na istinske ljudske vrijednosti i uče kako u zajedništvu možemo živjeti naše različitosti, to je ono za što se zalažem i u što čvrsto vjerujem. Kao hrvatska predsjednica činit ću sve što je u mojoj moći da bude bolje mojem narodu, ali tražit ću bolje za sve, bolje u kojem nitko neće biti siromašniji da bi drugi bio bogatiji. Sve što želim Hrvatskoj želim i Bosni i Hercegovini. BiH je izvor ljudi na koje se s pravom ponosimo", rekla je ona u svom uvodnom govoru.


(Izvor: Večernji list BiH/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna