Veleposlanik SAD-a Eric Nelson u Čapljini potvrdio potporu čapljinskim pčelarima

Svečanim presijecanjem vrpce Udruga pčelara 'Pčela' danas je obilježila završetak projekta USAID/Sweden FARMA II. Riječ je o projektu nabavke stroja za prešanje voska kojeg su sufinancirali USAID, Vlada Švedske, Grad Čapljina i Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a. Projekt su proglasili završenim Veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić, Ministar Donko Jović i predsjednik Udruge pčelara 'Pčela' Slaven Cvitanović.Inače, projekat USAID/Sweden FARMA II je treća generacija projekata USAID-a i Vlade Švedske usmjerenih na poljoprivredni sektor u BiH. Udruga pčelara 'Pčela' ovaj projekt, vrijedan 120 000 KM realizirala je sredstvima USAID-a u iznosu od 63.500,00 KM, Grada Čapljine u iznosu od 10.000,00 KM koja su se utrošila za čišćenje terena i grube građevinske radove, a također udruzi je ustupljen i zemljišni prostor na korištenje.

Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a. predvođeno ministrom Donkom Jovićem projekat je potpomoglo s 20.000 KM, a sredstva su utrošena za izgradnju objekta za stroj za prešanje.

Cilj projekta je osigurati kvalitetan vosak za članove Udruge koji je nužan za ostvarivanje dobrih rezultata u pčelarstvu. Posebno je važno istaknuti kako na širem lokalitetu ne postoji niti jedan ovakav stroj, te će svoje potrebe za voskom moći zadovoljiti i druge pčelarske udruge.

Kako i priliči ovom činu vrpcu su svečano presjekli i projekt proglasili završenim Veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić, Ministar Donko Jović i predsjednik Udruge pčelara 'Pčela' Slaven Cvitanović.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna