"Drvar je srpski i uvijek će biti"

Generalni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Srbije Veljko Odalović poručio je danas na otvaranju Konzularnog ureda Srbije u Drvaru da je "nazočnost Srbije u ovoj općini najizravnija spona matice sa srpskim narodom koji živi na ovim prostorima".Odalović je rekao da je glavna poruka koja se šalje otvaranjem ovog ureda u Drvaru da Srbija sa srpskim narodom na ovim prostorima i da u Srbiji imaju svoju maticu.

"Ovaj ured je u funkciji približavanja nas njima i njih nama. Izuzev administrativnih poslova, što je u osnovi njenog posla, služiti će i za ekonomsku, kulturnu i svaku drugu suradnju Srbije sa srpskim narodom na ovom prostoru", rekao je.

Veleposlanik Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je da će Ured biti u funkciji povezivanja Srba koji žive u BiH s maticom Srbijom.

"Nadam se da će se raseljeni vratiti i da će u perspektivi Drvar biti srpski grad kao što je uvijek i bio", naglasio je on.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić rekla je da je otvaranje konzulata Srbije u Drvaru "još jedan od dokaza da je ostanak i opstanak srpskog naroda na ovom prostoru zajamčen".

Ona je dodala da je ponosna što je Drvar kao najzapadnija i najbrojnija srpska povratnička općina od danas i službeno mjesto okupljanja srpskog naroda.

"Ovo je naša kuća, ovo je bila, jest i bit će naša zajednička matica", poručila je.

Bivši načelnik općine Drvar Goran Broćeta, koji je danas prvi građanin koji je u novootvorenom Uredu Konzulata Srbije u Drvaru predao zahtjev za dvojno državljanstvo Srbije, rekao je da je njegovo otvaranje "značajno za srpsko stanovništvo Drvara i okolnih općina", izražavajući zahvalnost za njeno otvaranje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Broćeta je dodao da Ured predstavlja izravnu vezu Srba koji žive u Federaciji BiH sa Srbijom. Odluku o otvaranju Konzularnog ureda sa sjedištem u Drvaru donijela je Vlada Srbije, izvjestila je SRNA.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna