Preuzete prve elektroničke zdravstvene iskaznice

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ izdao je prve elektroničke zdravstvene iskaznice za osiguranike koji su na dan 1. travnja 2019. godine podnijeli zahtjev za izdavanje istih.Uz direktora ZZO HNŽ, Radu Bošnjaka, predsjednik Upravnog vijeća i pomoćnik direktora među prvima su primili elektroničke zdravstvene iskaznice .

„Danas dijelimo još jedno zadovoljstvo s našim osiguranicima i zdravstvenim djelatnicima stavljanjem u funkciju elektroničke zdravstvene iskaznice. Zavod je pored svih naprednih i suvremenih rješenja u sustavu zdravstva ove županije učinio i ovaj iskorak s elektroničkom zdravstvenom iskaznicom. Iskaznica je još jedna pogodnost i za osiguranike i za zdravstvene djelatnike jer osiguranicima omogućava brži i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti, a zdravstvenim djelatnicima skraćuje vrijeme potrebno za zaprimanje osiguranika. Osiguranici s elektroničkom zdravstvenom iskaznicom neće morati odlaziti u područne urede Zavoda poradi ovjere, premiju osiguranja moći će dobiti uplatom bez dodatnog dolaska u područni ured, elektronička zdravstvena iskaznica je kompaktna, dimenzijama prihvatljiva i lako se sprema s ostalom dokumentima. Pored pogodnosti za osiguranike elektronička zdravstvena iskaznica pogodnost je i za zdravstvene djelatnike jer osigurava brži pristup zdravstvenom kartonu osiguranika i mogućnost provjere statusa osiguranja. Također, elektronička zdravstvena iskaznica smanjuje mogućnost zlouporabe zdravstvenih usluga i usklađena je sa standardima EU i naprednim tehnologijama. Zavod će nastaviti s tehnološkim i procesnim unaprjeđenjem pružanja usluga zdravstvene zaštite i ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja, a sve s ciljem podizanja zadovoljstva naših osiguranika i zdravstvenih djelatnika “ kazao je direktor Bošnjak preuzimajući svoju elektroničku zdravstvenu iskaznicu.

Nakon izdavanja elektroničkih zdravstvenih iskaznica, direktoru, predsjedniku Upravnog vijeća i pomoćniku direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K radnici Zavoda nastavili su sa izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica i svim drugim osiguranicima koji su svoje zahtjeve predali prije četrnaest dana.

Zbog velikog interesiranja osiguranika za elektroničke zdravstvene iskaznice, a u cilju smanjenja gužvi na šalterima područnih ureda preporuka Zavoda je da osiguranici zahtjeve za izdavanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica podnose svakog radnog dana od 7:30h do 14:00h, a izrađene elektroničke iskaznice preuzimaju od 14:00h do 15:00h, priopćeno je iz ZZO HNŽ./Republikainfo.com7

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna