Braću Halilović protjerali iz Njemačke jer su planirali teroristički napad, u BiH saslušani i - pušteni

Poznat je identitet tri osobe koje je njemačka policija protjerala zbog planiranja terorističkih napada. Alternativna televizija (ATV) objavila je da se radi o trojici braće, Aldin (29), Ibrahim (24) i Anes Halilović (23), državljanima BiH.Pri dolasku u BiH saslušali su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), i nanon saslušanja, jučer su ih pustili na slobodu. 

 


Braća Aldin, Ibrahim i Anes Halilović (1990, 1995. 1996. godište) su državljani BiH koji su protjerani iz Njemačke zbog sumnje na povezanost s terorizmom.

Oni su s aerodroma u Dusseldorfu vraćeni u srijedu, potvrdilo je njemačko Ministarstvo za djecu, obitelj, izbjeglice i integraciju, piše WDR. Prema priopćenju ministarstva, trojica državljana Bosne i Hercegovine planirali su napad u Njemačkoj u ime terorističke organizacije Islamska država Iraka i Levanta (IDIL).

"Borba protiv ekstremista će se nastaviti i u budućnosti", rekao je ministar Joachim Stamp komentirajući deportaciju trojice državljana BiH.

Pri dolasku u BiH saslušali su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), i nanon saslušanja, jučer su ih pustili na slobodu.

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna