Mihail Gorbačov kandidat je na izborima u Indoneziji: 'Mislim da mi je ime prednost'

Mihail Gorbačov kandidat je za zastupnika na parlamentarnim izborima u Indoneziji idući tjedan, no nije riječ o posljednjem sovjetskom vođi već o čovjeku koji je po njemu dobio ime. Priznaje da je za njegovo ime više zaslužan slučaj nego privrženost njegovih roditelja sovjetskom vođi.Mihail Gorbačov Dom puno je ime 32-godišnjeg Indonežanina koji se natječe za mjesto parlamentarnog zastupnika na izborima 17. travnja.  Stručnjak za okoliš rođen je 1986. godine u vrijeme kada je sovjetski vođa vodio Perestrojku, pokret reformi u svrhu modernizacije tadašnjeg Sovjetskog Saveza.
Igra slučaja

Priznaje da je za njegovo ime više zaslužan slučaj nego privrženost njegovih roditelja sovjetskom vođi.

"Moji su roditelji bili uvjereni da će dobiti kćer, pa kad sam se ja rodio zatekao sam ih nespremne jer nisu pripremili ime za dječaka", objasnio je.

Tjedan dana bio je tako bezimen, a onda su roditelji naišli na ime Gorbačova u dnevnom listu.
Ime vođe utjecajnog Sovjetskog Saveza

"Moj otac pomislio je kako je to ime 'cool' jer je ime vođe utjecajnog Sovjetskog Saveza pa su mi tako nazvali", ispričao je indonezijski Gorbačov.

Pošto je ustanovio da ne može mnogo učiniti za okoliš odlučio je okušati se u politici kako bi imao veći manevarski prostor.

"Shvatio sam da se trebam politički angažirati da bih proveo svoje ideje u praksi", objasnio je.

"Mislim da mi je ime prednost... ljudi neće zaboraviti moje ime ako se i ne sjete mog lica", rekao je.


(Izvor: HINA)

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna