Čović, Dodik i Izetbegović sastaju se u Sarajevu

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u srijedu, 17. travnja, sastati u Sarajevu sa predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem, a da će zatim uslijediti sastanak izaslanstava tri stranke na kojem bi trebao biti postignut konačan dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH."Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je nužno da bi Vijeće ministara moglo profunkcionirati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure", rekao je Čović za "Glas Srpske".

Čović je naveo da će HDZ inzistirati na financijama, vanjskim poslovima i sigurnosti.

On je istaknuo da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Vijeće ministara treba biti prošireno s novim ministarstvima.

Kada je riječ o navodnoj aferi "Selefije" i što stoji iza toga, Čović je rekao da takve afere ne bi bilo da su institucije BiH korektno reagirale, u skladu s Ustavom i zakonima.

"Da te afere stvarno ima, ne bi danas o njoj svi šutjeli. Kada smo stavili do znanja da se na to mora institucionalno odgovoriti, onda su se svi, koji su spekulirali sa kavanskim i medijskim informacijama ili navodima, lagano povukli", rekao je Čović.

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao BiH nije spremno dočekala migrantski val, te da se bez dobre suradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao.

"Danas nitko pouzdano ne zna kazati koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopće nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati puno ozbiljnije angažirati nego do sada", smatra Čović.

Odnos BiH sa susjednim zemljama, lider HDZ-a BiH ocijenio je dobrim, stabilnim, prijateljskim, te istaknuo kako je suradnja sa Srbijom duže vrijeme u naprektu te da mu se "čini da postoji dobra volja da otvoreni problemi budu riješeni u skorijem vremenu".


(Izvor: SRNA/FTV)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna