POGLED IZ RS-a: U Banja Luci dva dana o Srebrenici, dolazi i Dodik, a tiskati će i zbornik

Međunarodna znanstvena konferencija o temi "Srebrenica, stvarnost i manipulacije" počela je u Banja Luci gdje će danas i sutra okupiti eminentne stručnjake iz Rusije, SAD, Njemačke, Izraela, Italije, regije i BiH s ciljem utvrđivanja istine o ratnim događajima u Srebrenici i okolini od 1992. do 1995. godine, javlja Srna.

 


Skupu, koji se održava u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, nazoči i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata i organizacija proisteklih iz zadnjeg rada.

Nakon konferencije planirano je tiskanje zbornika radova od 800 stranica koji će obuhvatiti 48 referata 52 autora.

Predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Milovan Milutinović, koji je i predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/, rekao je ranije da će tijekom skupa posebna pozornost biti posvećena događajima u Srebrenici iz 1995. godine.

Organizatori skupa su Organizacija straješina VRS, Nezavisni univerzitet Banjaluka i Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. stoljeću.

(Izvor: Srna)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna