Uskoro emitira RTV Herceg-Bosna, ali još uvijek traže glavnog urednika

Radio-televizija Herceg-Bosna postala je korisnik dozvole za televizijsko emitiranje putem zemaljske radiodifuzije, potvrđeno je za Klix.ba. Na službenoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije objavljeno je da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna, koja je smještena u mostarskoj ulici Kralja Petra Krešimira IV, u prostorijama radija Herceg-Bosna te da će uskoro početi emitiranje u Mostaru, umjesto u Kiseljaku.RTV Herceg-Bosna se, podsjećamo, od ranije emitirala na radijskim frekvencijama, a televiziju KISS kupila je od "Stanić grupe" nepuna dva mjeseca uoči Općih izbora u BiH, javlja Klix.ba.

Na službenoj internetskoj stranici Regulatorne agencije za komunikacije objavljeno je da je Tvrtko Milović glavni i odgovorni urednik RTV Herceg-Bosna, koja je smještena u mostarskoj ulici Kralja Petra Krešimira IV, u prostorijama radija Herceg-Bosna te da će uskoro početi emitiranje u Mostaru, umjesto u Kiseljaku.

Milović je ujedno i na dužnosti urednika Dokumentarnog programa BHRT-a te je još uvijek otvoreno pitanje hoće li na tu dužnost dati ostavku.

Kako piše Klix.ba, RTV Herceg-Bosne u svoje okrilje primit će i ljudske i materijalne resurse Naše TV iz Mostara, kao i neke druge medijske porojekate u Hecregovini i dijelovima BiH gdje su Hrvati većina, ali ove informacije još uvijek nisu i službeno potvrđene.

Klix.ba piše da se ovo u medijskim krugovima smatra prvim korakom ka uspostavi javnog servisa na hrvatskom jeziku koji bi se financirao od RTV pretplate.

Međutim, nakon informacije da će Milović biti glavni i odgvorni urednik buduće RTV HB, a što je i on sam demantirao, Regulatorna agencija za komunikacije za Bljesak.info pojasnila je zašto se njegovo ime još uvijek nalazi u njihovom registru korisnika dozvola za televizijsko emitiranje putem zemaljske radiodifuzije.

 

 

RAK za Bljesak.info pojasnio nejasnoće.

"Koristimo ovu priliku da pojasnimo da je Tvrtko Milović naveden kao glavni i odgovorni urednik u registru Agencije iz razloga što Agenciji nije dostavljena službena obavijest o prestanku njegovog angažmana. Naime, 9.4.2019. godine, direktor RTV HB I KISSFM-a Stipo Galić, telefonski je obavijestio Agenciju da je Tvrtko Milović smijenjen i da još nisu imenovali drugog glavnog i odgovornog urednika. Nakon što zaprimimo službenu obavijest pisanim putem, bit će urađena izmjena u javnom registru RAK-a", rekla je za Bljesak.info Amela Odobašić, voditeljica Sektora za odnose s javnošću RAK-a.

Sam Milović je za ovaj administrativni propust svoje nekadašnje kuće okrivio kolege s portala Klix.ba koji su prenijeli informaciju, iz slušbenog registra korisnika dozvola za emitiranje.

"Ništa neobično za klix, ali sam natjeran demantirati. Naime, ja sam imenovan na poziciju urednika Dokumentarno suvremenog programa BHT1 na BHRT. Mandat traje pet godina, a prekosutra je 11 mjeseci od preuzimanja pozicije. Na toj poziciji planiram ostvariti zacrtane programske ciljeve i odraditi mandat na uspješan način. Što se tiče RTV Herceg Bosne, razgovarao sam s direktorom Stipom Galićem koji je potvrdio svoju reputaciju odgovornog i savjesnog rukovoditelja. On je naime još prije deset dana poslao RAK-u pismenu informaciju da "RTV Herceg Bosne NEMA glavnog i odgovornog urednika" uz preporuku da navedeno polje ostavi prazno. RAK to nije učinio jer prema njihovom usmenom objašnjenju - mora pisati nešto. Pa je ostalo moje ime još od vremena kada sam bio glavni i odgovorni urednik HRT Kiseljak - 2014. godine! Odgovornost za ovu aljkavost snosi i moj nasljednik Emir Cocalić koji nikad nije proslijedio informaciju u RAK tko se nalazi na toj poziciji", napisao je Milović.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna