Nevrijeme prouzročilo odrone, zimska oprema nužna do 15. travnja

Na putevima u našoj zemlji prometuje se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su putevi na sjeveru i sjeverozapadu, gdje je kolovoz suh. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja.Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tijekom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na ovoj dionici.

Zbog sanacijskih radova jednom trakom prometuje se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu. Za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi je zabrana prometa na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna