U Bosni kiša i susnježica, Hercegovina opet na udaru jake bure

U BiH dolazi do promjene vremenskih prilika. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkoga zavoda, u Bosni se oćekuje kiša i susnježica, a u višim predjelima i snijeg. Hercegovina i jugozapad Bosne sljedećih dana bit će na udaru umjereno jake bure.U utorak, 26.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežito oblačno vrijeme. U nizinama kiša, u središnjim i zapadnim područjima lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Prije podne prestanak padalina na sjeveru zemlje i postupno prestanak padalina prema večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.

U srijedu, 27.03.2019., u Bosni će preovladavati pretežito oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevih sati. U Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

U četvrtak, 28.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C.

U petak, 29.03.2019., u Bosni i Hercegovini pretežito sunčano vrijeme. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna