Završen Napretkov prvi stupanj crtanja i dizajna

Prvi stupanj tečaj crtanja i dizajna, koji je trajao mjesec dana,  uspješno je završen, na zadovoljstvo polaznika tečaja i predavača.

 

Organizator tečaja je HKD Napredak -  Glavna podružnica Mostar, u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a i Društvom hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU-om).

Prvi stupanj tečaja crtanja i dizajna organiziran je u četiri termina po dva sata tjedno, a održavao se srijedom u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosača.

Mag. likovnih umjetnosti, akademski grafičar i profesor Višeslav Lučić, član uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar istaknuo je kako je svih 30 polaznika tečaja pokazalo je veliku zainteresiranost, iznimnu kreativnost, ljubav prema umjetnosti, te kako su to potvrdili svojim redovitim dolascima i odličnim radovima, koji će biti izloženi nakon završetka tečaja.

-Ovim putem im uvelike zahvaljujem, te nastavljamo drugi stupanj tečaja, u trajanju od jednog mjeseca, u istom umjetničkom duhu-dodao je prof. Lučić.


U realizaciji tečaja sudjelovala je i kolegica Ana Šimić, magistrica likovne umjetnosti, akademska grafičarka i  predsjednica DHLU-a.


-Sinergijom naših znanja i iskustva potrudili smo se maksimalno prenijeti našim polaznicima upravo naše dugogodišnje akademsko znanje i vještine. Individualnim pristupom, svakom od polaznika pokazali smo tehnike i metode crtanja-kazao je on.


Cilj tečaja bio je educirati i približiti polaznicima svijet kreativnog vizualnog opažanja i izražavanja kroz ideje pretočene crtežom. U radu sa polaznicima otkrili su njihovu skrivenu “umjetničku žicu”, te motivaciju da nastave sa svojim radom i dalje samostalno.


Na tečaju crtanja i dizajna polaznici su savladali tehnike i osnove crtanja, te obradili sljedeće tematike: crtanje po promatranju sa olovkom i ugljenom, grafička modelacija i ornamentika s rapidografima i tuš-perom.


Nakon prvog stupnja, odmah krećemo i s drugim, još zanimljivijim u kojem ćemo obrađivati tehnike dizajna. U ime HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, velika nam je čast što smo pokrenuli, organizirali i omogućili sva potrebna sredstva za ovaj besplatan tečaj, a sve u cilju promocije kulture i kulturnog uzdizanja našeg grada.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna