NEMOGUĆI DODIK Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik: Nemojte mi vjerovati da je BiH moguća

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u nedjelju večer je u Nišu održao govor povodom obilježavanja 20 godišnjice NATO bombardiranja Srbije. Iskoristio je priliku da prokomentira  BiH, izrazi sumnje u postojanje vlastite države i ponovo odbaci aspiracije BiH zemlje ka NATO-u.On je tom prilikom rekao da je NATO, "bombardirajući Srbiju počinio stravičan zločin nad srpskim narodom, i isto to nekoliko godina ranije doživjeli su Srbi u Republici Srpskoj".

Dodik je kazao kako su "godine i desetljeća koje dolaze, godine državnog ujedinjenja".

"Vjeruje da će i drugima to postati jasno jer drugog puta nema... Kada im na neki diplomatski i malo drugačiji mekši način kažem bilo šta o tome kako je moguća BiH, nemojte da mi vjerujete, ja ne vjerujem da je to moguće jer je i BiH rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji.(...) Kada sam danas izložen zahtjevima da BiH pođe putem NATO saveza, jasno im kažem da ja to ne mogu prihvatiti i neću. Neću zato što to ne prihvaća i Srbija. Neću nikada dozvoliti da se uspostavi granica na Drini", rekao je Dodik.

Dodik je istaknuo da je "bombardiranje dugo pripremano" i da "po posljedicama i danas traje, što se vidi po djeci koja nemaju kose".

"Znamo da i danas ta agresija traje. To je bilo nemilosrdno, a oni su to pretvorili u anđela. Bilo je nepravdeno, nasilnički i zločinački", rekao je Dodik.

On je podsjetio na smrt 12 banjalučkih beba koje su umrle jer nisu dobile kisik, ali i 78 djece koja su ubijena tijekom bombardiranja NATO-a u Srbiji.

"Neka su prokleti svi koji su donijeli odluku i sudjelovali u bombardiranju i ubojstvu male Milice Rakić i djece u Republici Srpskoj i Srbiji", rekao je Dodik.

On je podsjetio na motive NATO-a i poćetak kampanje bombardiranja.
"Govorili su da smo oni koji čine genocid, etničko čišćenje, sve ono što su nama činili. Pokušali su da opravdaju svoj zločin pričom o kolateralnoj šteti. Nisam od onih koji će im to oprostiti", poručio je Dodik.


(Izvor: SRNA)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna