80.000 maraka za žensko poduzetništvo u Prozor-Rami

Općina Prozor-Rama je u srijedu je u Sarajevu sudjelovala na svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora o dodjeli granta između USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (PPMG) i odabranih jedinica lokalne samouprave.

 

U ime Općine, ugovor je potpisao potpisao rukovoditelj Službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije te načelnikov pomoćnik Josip Juričić.

Ugovor je sklopljen za razdoblje od 20. ožujka tekuće godine do 1. kolovoza naredne godine s mogućnošću produženja.

Apliciranjem na javni poziv Općina je izabrana kao jedna od devet odabranih jedinica lokalne samouprave koje će sudjelovati u razvoju Poduzetničkog fonda za žene.

Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama. Cilj Fonda je poticanje na samozapošljavanje, uključivanje u poduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.


Ukupna vrijednost Fonda je udio USAID-a u iznosu od 40.000 maraka, te udio Općine Prozor-Rama također u iznosu od 40.000 maraka.

Dakle, ukupna sredstva za raspolaganje su u iznosu od 80.000,00 KM. Sredstva Fonda isplaćivati će se svim odabranim korisnicama sredstava granta u istim razdobljima uz poštivanje načela jednakosti, odnosno bez preferencija po pojedinoj korisnici.


Ovim projektom Općina budućim korisnicama pruža direktnu financijsku i savjetodavnu pomoć u svrhu samozapošljavanja, odnosno registracije vlastitog obrta.

Prije raspisivanja javnog poziva, potrebno je da korisnice imaju razrađenu poslovnu ideju s kojom bi željele pokrenuti vlastiti biznis.

Projekat pokriva proizvodne djelatnosti, intelektualne i ostale inovativne poslovne ideje. Općina također planira održati informativnu radionicu kako bi odgovorila na sva pitanja i nedouimce, te olakšala budućima korisnicama sudjelovanje u daljnim koracima. Nakon informativne obuke bit će raspisan javni poziv. U ime Općine, projekat će voditi i nadzirati Ana-Marija Šarčević, stručni suradnik za poslove plana, analize i proračuna.


Drage žene, budite odvažne i hrabre, poboljšajte svoj položaj u društvu te svoje potencijale pretvorite u vlastiti posao, poziv je budućim poduzetnicama iz Prozor-Rame.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna