Iz Koordinacije Srba Mostar traže da oni predlože "autentičnog" srpskog ministra u HNŽ-u, a ne da ga izaberu HDZ ili SDA

Koordinacija Srba Mostar traži od stranaka koje pregovaraju o formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji da ih uključi u pregovore kako bi utjecali na izbor ministra srpske nacionalnosti u Vladi HNŽ, a time i na druge procese u Vladi. Iz Koordinacije podsjećaju da je u prethodnim sazivima Vlade HNŽ na čelo jednog ministarstva bivao imenovan Srbin predložen o hrvatskih ili bošnjačkih stranaka, bez ikakvih konsultacija s bilo kojom organizacijom koja okuplja Srbe.“Smatramo da se Koordinacija Srba Mostar u prethodnom periodu svojim radom nametnula kao legitimni predstavnik srpskog naroda“, navodi se u priopćenju Koordinacije Srba Mostar te dodaju da Koordinacija ima kvalitetne kandidate koje može predložiti za bilo koji resor u budućoj županijskoj vladi.

“Nadamo se da će HDZ i SDA prepoznati važnost ovog pitanja za srpsku zajednicu u ovoj županiji i prihvatiti stavove Koordinacije Srba Mostar po pitanju izbora ministra iz reda srpskog naroda“, ističe se u priopćenju.

Iz Koordinacije podsjećaju da je u prethodnim sazivima Vlade HNŽ na čelo jednog ministarstva bivao imenovan Srbin predložen o hrvatskih ili bošnjačkih stranaka, bez ikakvih konsultacija s bilo kojom organizacijom koja okuplja Srbe.

Koordinacija pozdravlja napredak u pregovorima oko formiranja vlasti, a posebno stav da se za ministre imenuju autentični predstavnici naroda.

Predstavnici županijskih odbora HDZ-a i SDA dogovorili su na sastanku 19. ožujka da će mandatar za sastav vlade HNŽ biti aktualni premijer Nevenko Herceg iz HDZ-a BiH, a predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago iz SDA, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu dužnost./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna