Zasjedanje biskupa u Mostaru počinje na zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije - sv. Josipa

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 75. redovito zasjedanje 20. i 21. ožujka 2019. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru.Članovi Biskupske konferencije BiH započet će svoje zasjedanje Euharistijskim slavljem u čast sv. Josipa, zaštitnika Mostarsko-duvanjske biskupije, u utorak, 19. ožujka u 18 sati. U zajedništvu s apostolskim nuncijem u BiH mons. Luigijem Pezzutom i članovima BK BiH, Svetu misu predvodit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Prigodnu propovijed uputit će domaćin zasjedanja mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Razgovarat će i na temu obiteljskog pastorala te o aktualnim društvenim problemima i izazovima.

Zasjedanje će završiti u četvrtak, 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo na kojoj će sudjelovati kardinal Puljić i biskup Perić.

(Izvor: Kta)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna