HOĆE LI HRVATSKA POVUĆI PROBLEMATIČNOG KONZULA? Grabar-Kitarović: Nije u redu da novinar vozi auto hrvatskog konzula u BiH

- Hrvatski građani i građanke moraju znati da ih hrvatske službe štite od svih ugroza, da one djeluju zakonito i na način kao i sve druge službe u svijetu, poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako na provjeravanju optužbi koje je proteklih dana upustio ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rade hrvatske nadležne službe, javlja Anadolija.

"Uopće to ne želim komentirati, na tome rade službe. Hrvatski građani i građanke moraju znati da ih hrvatske službe štite od svih ugroza, da one djeluju zakonito i na način kao i sve druge službe u svijetu", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.

Na pitanje novinara da komentira kako se moglo dogoditi da novinar vozi automobil hrvatskog konzula u BiH Ivana Bandića, koje ima diplomatski status, kazala je kako nema dublja saznanja o tome, kako to smatra nečim što nije u redu te kako je to prije svega tehničko pitanje kojeg treba postaviti Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Podsjećamo, prošli tjedan je magazin Žurnal, uz potvrdu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, objavio seriju tekstova u kojima tvrdi kako su pripadnici Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske vrbovali bh. građane BiH za informacije o navodnim terorističkim aktivnostima na području.

Novinari Žurnala tvrde kako je cijeli proces u BiH vođen u koordinaciji zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića, novinara RTRS-a Mate Đakovića i konzula Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića. "Žurnal" je objavio fotografije Mate Đakovića dok koristi službeni automobil s diplomatskim tablicama koje pripadaju Konzulatu Hrvatske u Tuzli.

Svi akteri afere su negirali navode novinara Žurnala.(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna