Obilježena 20. godišnjica od atentata na Jozu Leutara: Ubojstvo koje je još uvijek misterija

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća jutros je u Sarajevu obilježena 20. godišnjica od atentana na Jozu Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, izvješćuje Klix.ba.

 


Leutara su se i ovog 16. ožujka prisjetile bivše kolege, prijatelji i rodbina, a u znak sjećanja na lik i djelo pokojnog Leutara izvršeno je postrojavanje policijske jedinice Federalne uprave policije te polaganje vijenca na spomen obilježje koje se nalazi na mjestu stradanja u ulici Alipašina u Sarajevu.

"Subota je, neradni dan, moglo se i malo više obilježiti, pričati o istrazi ili ulici ili trgu Joze Leutara. Jozo je simbol ne samo policijske službe Bosne i Hercegovine, nego one univerzalne, bez imalo pretjerivanja", kazala je njegova nećakinja Renata Jozić.

Na današnji dan 1999. godine izvršen je atentat na Jozu Leutar, a taj slučaj se još uvijek nalazi među neriješenim ubojstvima.

Leutar se službenom automobilu vozio na posao kada je u 07.50 sati ujutro u sarajevskom naselju Ciglane eksplodirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom vozilu. U automobilu bio je i vozač Željko Ćosić koji je preživio.

Leutar je preminuo u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo 28. ožujka, a ukopan je na groblju "Masline" u Mostaru.
(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna