Klinac odlazi iz geta: Tijelo Davida Dragičevića prebačeno u Austriju

Tijelo 21-godišnjeg Davida Dragičevića, koji je ubijen u ožujku prošle godine, ekshumirano prije dva dana iz grobnog mjesta u Banja Luci, danas je krenulo put ka mjestu Wiener Neustad kraj Beča gdje će pronaći konačni smiraj.Članovi grupe Pravda za Davida, prijatelji i Davidova obitelj okupili su se jutros u dvorištu Rebrovačke crkve odakle su ispratili tijelo Davida Dragičevića iz Banja Luke, izvješćuje Klix.ba.

Vozilo koje će prevoziti tijelo Davida Dragičevića u Austriju iz Banje Luke je ispraćeno u koloni automobila, a okupljeni ispred crkve su skandirali "Pravda za Davida" te otpjevali pjesmu "Klinac u getu".

Uoči godišnjice smrti Davidovo tijelo će vozilom biti prebačeno u Wiener Neustad u Austriji gdje će biti ukopano na gradskom groblju.

Svoju razočaranost u sustav i vlasti Davidovi roditelji Davor i Suzana dokazali su ekshumacijom tijela svog sina i odlukom da se prebaci u Austriju.

Za četiri dana navršit će se godina od kada je ubijen David Dragičević pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Od pronalaska tijela Davida Dragičevića u rijeci Crkvena na ušću u Vrbas 24. ožujka članovi grupe Pravda za Davida i mnogi građani BiH traže istinu o njegovoj smrti te procesuiranje osoba odgovornih za zločin.

Davidova majka Suzana Radanović kazala je ranije da su se na ovo odlučili kako bi David konačno pronašao svoj mir, a ona mogla obilaziti grob svoga sina, jer se u Banja Luku ne planira vraćati.

Ogorčeni građani iz cijele BiH, regije i svijeta već skoro godinu šalju poruke podrške Davidovoj porodici te pozivaju nadležne da konačno rasvijetle slučaj i procesuiraju odgovorne.

Članovi grupe Pravda za Davida poručili su kako nikada neće odustati od borbe za istinu i pravdu sve dok počinitelji ovog djela ne budu procesuirani.

Nakon ispraćaja Banjalučani su privatnim vozilima krenuli prema graničnom prijelazu u Bosanskoj Gradiški, gdje će se nakratko zaustaviti između autobuske stanice i lokalnog stadiona kako bi se obratili medijima i posljednji put se oprostili od Davida prije nego njegovo tijelo napusti Bosnu i Hercegovinu.


(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna