HDZ BiH osuđuje skup četnika u Višegradu

Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure.“Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja”, priopćili su iz ove stranke.

Iz HDZ-a su objasnili da ovom prilikom nije ispoštovanaposlovnička procedura.

“Prilikom prijedloga ove točke nije ispoštovana poslovnička procedura, materijala za istu nije bilo a istu je na dnevni red trebao staviti Kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu stoga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen”, naveli su iz HDZ-a BiH.

Istaknuli su i kako se radi o senzacionalizmu i populističkom aktu.

– Riječ je isključivo o još jednoj u nizu zloupotreba institucija države, senzacionalizmu i populističkom aktu kojim se traži rješavanje ovog slučaja premda su nadležna tijela već poduzela određene korake.

U HDZ-u smatraju i da ne treba iskorištavati probleme ovog tipa u osobnu korist.

“Svakodnevno smo svjedoci raznih oblika nasilja, povreda ljudskih i svakih drugih prava, no ključno je da osim što iste osuđujemo, raditi na njihovom sprečavanju i kažnjavanju, a pri tome ne banalizirati probleme ili iste iskorištavati u svoju osobnu korist ili im pak davati nepotreban medijski prostor i važnost”, naveli su.

Podsjetimo, na sjednici Doma naroda PS BiH nije bilo opće ni entitetske većine za izglasavanje odluke o osudi četničkog skupljanja u Višegradu.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović objavio je na svom Twitter profilu osudu skupa.

“Izražavam duboku osudu nedavnog četničkog okupljanja u Višegradu!!! U našoj domovini nema mjesta za mržnju i nasilje!”, napisao je Čović.

Podsjetimo, skup četnika u Višegradu organizira se dugi niz godina, a ovaj slučaj redovito izazove niz kontroverzi u BiH.

Osudu skupa ranije su osudili i neki dužnosnici SNSD-a.

Na svom Twitter profilu ovim povodom se oglasio i Radovan Kovačević koji je osudio ovaj skup.

“Bez obzira na sve nijanse, ja ne mogu da ne napišem da me je sramota činjenice da se u mojoj državi, Republici Srpskoj, postrojavaju bilo kakvi četnici.”, napisao je Kovačević.


(Izvor: BHRT)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna