Hahn je iznenađen jer su parlamentarci podržali kineski kredit

Komesar za proširenje EU i politiku susjedstva, oglasio se na svom Twitter profilu i očito je nezadovoljan odlukom zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH. On smatra da to "poteže ozbiljno pitanje o posvećenosti BiH međunarodnim sporazumima i europskim pravilima u okviru Sporazuma o Energetskoj zajednici, ali također o izboru energetske tehnologije, kao i analize omjera cijene i koristi na odgovoran i transparentan način".Naime, Johanes Han reagirao je na Twitteru na odluku Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH o davanju jamstva na kineski kredit za gradnju Bloka 7 TE Tuzla.

- Iznenađen sam odlukom kako je velika većina u Parlamentu FBiH dala suglasnost za kredit kod kineske izvozno-uvozne banke - napisao je Hahn.

On je, nadalje, napisao, kako to "poteže ozbiljno pitanje o posvećenosti BiH međunarodnim sporazumima i europskim pravilima u okviru Sporazuma o Energetskoj zajednici, ali također o izboru energetske tehnologije, kao i analize omjera cijene i koristi na odgovoran i transparentan način".

Hahn je naglasio kako je "siguran da su zastupnici imali dobre razloge za svoju odluku i da će je moći objasniti svojim građanima".

 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna